13.8 C
Hrastnik
torek, 16. 04. 2024
spot_img
MOBILNOAvtomobilizemProdajo gospodarskih vozil znamke Volkswagen v letu 2020 zaznamovala koronapandemija

Prodajo gospodarskih vozil znamke Volkswagen v letu 2020 zaznamovala koronapandemija

Obseg prodaje je bil v letu 2020 za 24,4 odstotka manjši kot v predhodnem letu.

Leto 2020 so tudi pri znamki Volkswagen Gospodarska vozila (VW GV) zaznamovali potek pandemije covida-19 ter z njim povezana gospodarska krčenja in omejitve v družbenem življenju. Skupno so pri VW GV v letu 2020 končnim kupcem prodali 371.700 vozil oz. 24,4 odstotka manj kot leto prej. Med letom je bilo gibanje prodaje vzporedno gibanju koronapandemije: v prvem četrtletju so bili rezultati le za malenkost nižji kot 2019, sledil je velik padec v drugem četrtletju med prvo ustavitvijo javnega življenja z zaprtjem tovarn pri VW GV in večtedenskim mirovanjem proizvodnje. Čez poletje se je prodaja potem spet opazno izboljšala in je v septembru kot edinem mesecu leta 2020 za 13,3 odstotka presegla vrednosti iz predhodnega leta. Ta pozitivni razvoj pa se do konca leta ni več nadaljeval, ker se je spet začelo zviševati število okuženih in so ponovno začele veljati omejitve v gospodarstvu.

V letu 2020 so pri VW GV predstavili novo generacijo modela Caddy, ki so ga ob koncu leta že začeli dobavljati prvim trgovcem v Nemčiji in izbranih evropskih državah. Prvi testi, ki so jih opravili pri specializiranih revijah, potrjujejo, da je novi Caddy s svojimi voznimi lastnostmi in varnostno opremo merilo svojega segmenta. Sredi leta 2020 so v tovarni Hannover prenehali proizvajati Amarok. Nova generacija Volkswagnovega pick-upa bo premierno predstavljena leta 2022. Izdelana bo na osnovi že dogovorjenega sodelovanja z znamko Ford. Koronapandemija je spodbudila tudi nov trend kampiranja, kar se je poznalo tudi na prodaji modelov California: v primerjavi z letom poprej se je obseg naročil za oba modela (na osnovi serije T in na osnovi Crafterja) povečal in je znašal skupno 27.400 vozil oz. 60,8 odstotka več kot 2019.

S skupno 1.100 prodanimi e-Crafterji se je delež popolnoma električnih vozil znamke VW GV povečal na skupno 2.700 vozil (+167,4 %).

Z novim Multivanom bo že v tem letu predstavljena nova generacija modela T s priključnohibridnimi pogoni, v naslednjem letu pa bo VW GV predstavil popolnoma električni model ID. BUZZ, elektrificirano reinterpretacijo legendarnega Bullija.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content