16.1 C
Hrastnik
nedelja, 16. 06. 2024
spot_img
ArhivPrihaja novi Renault Trafic

Prihaja novi Renault Trafic

Nova generacija, tretja zapovrstjo, Renault Trafica bo zaznamovana z novim izgledom in motorjem, ki bo dostavniku precej znižal porabo goriva. S slednjim se tudi v tem segmentu začenja “downsizing”, ki je v zadnjih letih poznan v osebnih vozilih.

Tako kot bratski model Opel Vivaro, ki prihaja na trg poleti, bo tudi Renaultov Trafic z novo generacijo markantnejši in varčnejši. A vendar bo do novega Trafica potrebno počakati vse do jesenskih dni, saj pride na trg nekoliko kasneje kot Vivaro.

Tretja generacija Trafica naj bi bila zares prilagojena vsem najrazličnejšim kupcem. Na voljo bo kar 270 različnih kombinacij izvedb, opreme in motorizacije. Med drugim bo na voljo v dveh različnih višinah (osnovna in povišana streha) in dveh različnih dolžinah. Kupci bodo lahko izbirali med furgonom, kombi različico, kombinacijo z dvojno kabino, zgolj kot platformo ali kot minibus izvedenko.

Pod motornim pokrovom bodo manjši motorji (nižja prostornina) z enakim oz. še večjim izkoristkom moči, kar s tujko poimenujemo “downsizing”. Stari 2,0 dCi motor bo zamenjal novi 1,6 dCi z različnimi konjskimi močmi. Točnih podatkov pri Renaultu še niso obelodanili, a če sklepamo po podatkih Oplovega Vivara, bo pri tem motorju možno izbirati med 90 in 115 KM. Na voljo bo tudi 1,6-litrski dizelski agregat z dvojnim turbopolnilnikom, ki naj bi na 100 prevoženih kilometrov porabil manj kot 6 litrov goriva.

Tretji brat družine, Nissan Primastar, ki je sicer na naših cestah zelo redek, naj bi luč sveta ugledal ob koncu leta 2014.

 

Vir: Firmenauto
Foto: Firmenauto

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content