12.4 C
Hrastnik
torek, 16. 04. 2024
spot_img
ArhivPrenova za Renault Trafic (SpaceClass)

Prenova za Renault Trafic (SpaceClass)

Renault Trafic skupaj s prenovo ponuja prestižnejšo opremo (SpaceClass), zmogljivejše motorje, manjšo porabo goriva in ugodno ceno.

Renault Trafic SpaceClass je tista izvedenka, ki si želi konkurirati Multivanu. S prenovo in bogato opremo se mu nedvomno lahko približa, predvsem pa mu lahko odškrne kar nekaj kupcev na račun precej ugodnejše cene.

Prenovljeni Trafic poganja novi 2,0-litrski dizelski motor 5. generacije, ki zadostuje vsem najstrožjim okolskim standardom, obenem pa vključuje najnovejšo tehnologijo za (+25 KM) večjo moč in večji (+40 Nm) navor z daljšo razpoložljivostjo. Izvedenka SpaceClass je opremljena s tehnologijo Extended Grip, ki preprečuje zdrs ali zastoj na neutrjeni površini z izboljšanjem oprijema koles pri nizkih hitrostih in speljevanju. Bogati ga lepo število praktičnih odlagalnih prostorov, povezljivost z Android in iOS pametnimi napravami, navigacija, kamera za vzvratno vožnjo s prednjimi in zadnjimi senzorji, drsna vrata na levi in desni strani, modularna postavitev sedežev (tirnice) in klopi v 2. in 3. vrsti, zložljiva in pomična sredinska mizica v potniškem prostoru, LED matrični žarometi, itd.

Skoraj 5 m dolg (v krajši različici), 2,28 m širok (z ogledali) in 1,97 m visok Trafic SpaceClass ponuja 130 cm uporabne notranje višine v srednji vrsti sedežev. Višina na voznikovem mestu je manjša, saj je med potniškim in vozniškim delom stopnica v kateri so zračniki za zadnji del. Žal ta stopnica poveča strošek prilagoditve za samostojno vožnjo invalida neposredno z vozička.

Kot uvodoma omenjeno, je adut SpaceClass različice predvsem cena (v primerjavi s konkurenti). Za Trafic SpaceClass 2,0 dCi (145 KM) z novim samodejnim menjalnikom EDC z dvojno sklopko je po ceniku potrebno odšteti 35.090 EUR (močnejša, 170 KM izvedba je okroglih 1.000 EUR dražja). Gre za najbolje opremljen kombi, ki ima v tej serijski opremi meddrugim tudi ločeno klimatsko napravo za prednji in zadnji del vozila, dodatno ogrevanje z upravljanjem v potniškem delu, USB priključke v 2. vrsti sedežev, kartico za prostoročno upravljanje vozila, kovinsko barvo, dodatno temnjenja stekla zadaj, sijaj črne dodatke, tempomat, brisalnike s senzorjem za dež, parkirne senzorje, ALU platišča, Full LED prednje žaromete, Extended Grip, itd.

Motor dci 145 je na voljo tudi s samodejnim menjalnikom EDC, medtem ko je močnejši dci 170 mogoče dobiti izključno s samodejnim menjalnikom. Poprečna poraba dizla je po tehničnih karakteristikah, ki so še v fazi homologacije, pri obeh različicah (močnejši in šibkejši) enaka; t.j. 6,3 l/100 km. Šibkejši motor doseže največji navor 350 Nm, močnejši pa 380 Nm (oba pri 1.500 vrtljajih na minuto). 

Za direktnejšo konkuriranje Multivanu in razredu V mu še vseeno manjka kar nekaj asistenčnih sistemov in priboljškov (naprimer električno odpiranje drsnih vrat), a za svojo ceno vsekakor ponuja veliko. Za ceno najbolje opremljenega in motoriziranega Trafica SpaceClass, pri prej omenjenih konkurentih ne dobimo niti najosnovnejše različice.

{youtube}FI1wVdf1gZ8{/youtube}

 

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content