22.6 C
Hrastnik
nedelja, 16. 06. 2024
spot_img
ArhivPrenova za Mercedesov V razred

Prenova za Mercedesov V razred

Letošnja pomlad prinaša prenovljen V razred, ki bo prvič uradno prikazan na ženevskem avtomobilskem salonu.

Mercedes-Benz V razred je na ceste zapeljal v letu 2014. Po petih letih je, kljub temu, da se ob pomoči posebne serije AMG Line, ki jo je imela priložnost preizkusiti tudi naša ekipa, še vedno dobro prodaja, čas za prenovo. Na zunaj gre predvsem za bolj ostre linije in mogočnejšo podobo prednjega odbijača. Več sprememb se skriva v notranjosti in pod motornim pokrovom.

Poslavlja se bivši 2,1-litrski turbodizelski agregat, ki ga bo zamenjal dvolitrski dizel z dvema različnima ponudbama moči – 190 ali 239 “konjev”. Motor bo povezan z 9-stopenjskim samodejnim menjalnikom, izbira bo možna med zadnjim ali štirikolesnim pogonom. Kljub svoji teži in obliki, prenovljeni V potrebuje od 0 do 100 km/h manj kot 8 sekund, končna hitrost je uradno zapisana s številkami 220 km/h, navora pa je kar 530 Nm. Poraba goriva je za isti motor in izvedbo (t.j. V 300d) v območju med 5,9 in 6,3 l/100 km.

Mercedes je v prenovljeno V “klaso” integriral tudi večino najnovejših asistenčnih sistemov in, luksuzne sedeže, ki so, po mnenju novinarjev nemške revije Autobild, prvi na seznamu najboljših novosti tega vozila. Sedeži namreč ponujajo funkcijo ležalnika, masaže in klimatizacije (gretje, hlajenje in prezračevanje). Vse to s pritiski na gumbe. Pri tem pa sedeži ohranjajo svojo fleksibilnost s talnimi tirnicami, po katerih jih lahko poljubno pomikamo naprej in nazaj.

V Nemčiji ga bo možno dobiti od junija 2019 (naročila se sprejemajo od marca naprej), osnovna cena pa naj bi znašala 36.990 eur.

{youtube}XhEEzM4oORo{/youtube}

Vir: Autobild.de
Foto: Autobild.de

 

 

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content