15.9 C
Hrastnik
četrtek, 13. 06. 2024
spot_img
MOJA POTObvestilaPoslovil se je prof. dr. Anton Zupan, dr. med.

Poslovil se je prof. dr. Anton Zupan, dr. med.

Z globoko žalostjo sporočamo, da nas je zapustil prof. dr. Anton Zupan, dr. med.; izjemen zdravnik, cenjen kolega, vzornik in prijatelj. Njegova smrt je pustila neizbrisno praznino v srcu vseh, ki smo imeli čast delati in živeti ob njem.

Najvidnejši zdravnik živčno-mišičnih bolezni

Prof. dr. Anton Zupan, dr. med., specialist fiziater, je bil nesporno ena izmed najvidnejših osebnosti na področju živčno-mišičnih bolezni. Kot vodja Rehabilitacijskega inženiringa na URI – Soča je bil nepogrešljiv člen pri razvoju metod in orodij za izboljšanje kakovosti življenja tistih, ki so se soočali z mišično distrofijo in drugimi živčno-mišičnimi boleznimi.

Akademski prispevek in strokovna odličnost

Poleg svojih kliničnih dosežkov je dr. Zupan pustil neizbrisen pečat tudi na akademskem področju. Bil je avtor številnih knjig in strokovnih člankov, ki so prispevali k boljšemu razumevanju in zdravljenju živčno-mišičnih bolezni. Kot izredni profesor na fakulteti je izobraževal in navdihoval generacije novih zdravnikov, ki bodo nadaljevali njegovo poslanstvo.

Vzornik z izjemno osebno zgodbo

Kljub lastni težki gibalni oviranosti zaradi mišične distrofije je prof. dr. Zupan živel polno in aktivno življenje. S svojim zgledom je pokazal, da so ovire premagljive in da lahko vsak posameznik doseže izjemne stvari. Bil je velik zagovornik mobilnosti in samostojne vožnje avtomobila za gibalno ovirane, sodeloval je pri pripravi liste prilagoditve vozil in si prizadeval za boljše in aktivnejše življenje vseh distrofikov.

Dober, plemenit človek, ki je z nami živel,
nam ne more biti odvzet,
kajti v našem srcu je zapustil svetlo sled
svoje dobrote in plemenitosti.

Thomas Carlyle

Človek z veliko začetnico

Gospod Anton Zupan, za prijatelje in znance – Tone, ni bil le zdravnik in raziskovalec, ampak tudi človek z veliko začetnico. Bil je dober prijatelj, vidni član društva distrofikov Slovenije in podpornik društva Moja pot vse od prve ideje za njegov/naš nastanek. S svojim življenjem in delom je navdihoval mnoge ter bil pravi vzornik in moralna opora distrofikom.

Neprecenljiv prispevek skupnosti

Ogromen prispevek k področju rehabilitacijske medicine in njegovo neomajno delo v prid boljši mobilnosti in samostojnosti gibalno oviranih posameznikov sta neprecenljiva. S svojimi dejanji in besedami je prof. dr. Anton Zupan, dr. med., neizbrisno zaznamoval življenja mnogih.

V teh težkih trenutkih izražamo globoko sožalje njegovi družini, prijateljem in kolegom. Njegova zapuščina bo živela naprej v vseh, ki smo imeli srečo, da smo ga poznali in delali z njim.

Naj počiva v miru.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content