13.8 C
Hrastnik
torek, 16. 04. 2024
spot_img
ArhivParavan Space Drive

Paravan Space Drive

Space Drive je nov mejnik v omogočanju varne samostojne vožnje vozila za vse gibalno ovirane, četudi je moč posameznika precej zmanjšana in tudi za tiste brez rok ali nog.

S pomočjo sistema Space Drive se lahko upravljajo stopalki za plin in zavoro ter volan. Vse troje se krmili preko mikroprocesorjev, ki pošiljajo signale v nanoskenduah na servo motorje. Dva servo motorja sta zadolžena za upravljanje zavore in plina, druga dva pa krmilita volanski mehanizem. Moduli za dodatno olajšanje upravljanja z vozilom se prilagajajo posamezniku, da se mu omogoči čim lažjo in varnejšo vožnjo vozila ne glede na moč in vrsto bolezni.

spacedrive1Za varnost skrbi napredna računalniška tehnologija. Vsak izmed dveh parov servo motorjev je opremljen s svojo Paravanovo CPU enoto z več procesorji, ki spremljajo in nadzorujejo krmiljenje, pospeševanje in zaviranje. Nov sistem je opremljen z večimi stopnjami kontrole, ki delujejo neprestano. V osnovni ceni (od 30.000 € naprej + 19% davek) je že vključen tudi VFD-zaslon, opremljen z LED osvetlitvijo v različnih barvah (glede na osvetlitev v vozilu), na katerem lahko meddrugim tudi spremljamo samo delovanje celotnega sistema. Kot novost pa podjetje Paravan ponuja tudi nov 8-palčni zaslon na dotik, s katerim je moč upravljati celo paleto dodatnih Paravan modulov, odporen je na močno sončno svetlobo ter opremljen s sistemom GPS in WiFi omrežjem.

10 prednosti sistema Space Drive:

  1. TÜV certifikat s homologacijo.
  2. Primeren za vsa vozila.
  3. 20 milijonov kilometrov testiranj v ekstremnih pogojih.
  4. Odlično individualno prilagajanje s progresivnimi spremembami.
  5. Dvojna varnost s pomočjo dveh vzporednih sistemov.
  6. Natančna konfiguracija preko računalnika.
  7. Varno krmiljenje tudi pri višjih hitrosti (progresivno).
  8. Ergonomska, sproščena vožnja.
  9. Prepričljivo razmerje med ceno in uporabnostjo.
  10. 24-urni servis, vključno z rezervnimi deli.

Ob takšnem Space Drive sistemu odpade razmišljanje o vrsti in lahkotnosti oblačil med vožnjo, o vrsti obuval med vožnjo, natančnim položajem volana, ipd. Upravljanje vozila postane enako lahkotno kot vožnja električnega invalidskega vozička.

{youtube}Qi2UP9YCU4w{/youtube}

 

Podrobnosti in vir novice: Paravan.de

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content