22.6 C
Hrastnik
petek, 24. 05. 2024
spot_img
ArhivParavan Chrysler Pacifica

Paravan Chrysler Pacifica

Paravan Chrysler Pacifica je eden izmed povsem novih vozil, ki so popolnoma prilagojena za samostojno vožnjo voznika invalida.

Prvi tovrstni (t.i. Entervan) avto je bil prav Chrysler; takrat še pod slovitim imenom Voyager. A od takrat je preteklo že kar nekaj let, pojavilo se je tudi precej vozil drugih znamk, ki so konkurirale na tem področju, a tokrat priznano nemško podjetje Paravan predstavlja povsem novo prilagojeno vozilo – Chrysler Pacifica.

Razkošje, prilagodljivost, udobna vožnja in lahkotno upravljanje so besede, s katerimi Paravan opisuje svoj nov produkt. V vozilo se je moč zapeljati z invalidskim vozičkom preko klančine, ki se seveda upravlja preko daljinskega upravljalnika, skozi električno odpirajoča se drsna vrata na sopotnikovi strani. Vozilo se, zahvaljujoč zračnemu vzmetenju, pri tem nagne do 5 cm, s čimer se precej zmanjša klanec oz. kot klančine, ki tako znaša zgolj 9°. V notranjosti je ogromno prostora, izbiramo pa lahko med vpenjanjem invalidskega vozička na elektromotorni pogon na voznikovo ali sovoznikovo mesto ali pa potujemo kot sopotnik v drugi vrsti sedežev. Chrysler Pacifica je v vsakem primeru registrirana za 5 oseb.

Gre za enoprostorsko vozilo, zunanjih dimenzij 5.171 x 1.735 x 1.775 mm (d x š x v). Višina od klančine do zgornjega roba vrat je 132 cm, medtem ko je notranja višina v vozilu 135 cm. Optimalna višina voznikovih oči med vožnjo je 120 cm od tal. Notranja širina med stebričkoma voznikovih in sovoznikovih vrat je 146 cm.
Klančina za uvoz v vozilo je širkoja 75 cm in dolga 110 cm. 

V vozilo je moč dodatno vgraditi vse najnovejše pripomočke za vožnjo, vključno s sistemom Drive-by-wire oz. Space Drive.

{youtube}594VeS-PCG0{/youtube}

Foto: Paravan
Vir: Paravan

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content