14 C
Hrastnik
sobota, 25. 05. 2024
spot_img
MOBILNOAvto-mobilOpel ponuja že prilagojena vozila

Opel ponuja že prilagojena vozila

Opel v svojo ponudbo dodaja možnost nakupa že prilagojenega vozila za samostojno vožnjo voznika invalida.

Kot je te dni že poročal Avto magazin, je Opel svojim kupcem, ki jim upravljanje stopalk z nogami povzroča težave, ponudil možnost nakupa tovarniško prilagojenega vozila. Svojo novost najprej ponujajo skupaj z novo Insignio.

Poglavitni sestavni del tovarniške prilagoditve je t.i. Multima Pro kontrolna ročica podjetja Petri+Lehr, s katero voznik upravlja stopalki za plin in zavoro. Na tej ročici je nameščen še Veigel Commander, ki vozniku omogoča upravljanje smernikov, luči, brisalcev, hupe, ipd. na enem mestu. Celoten sistem je tako enak oz. podoben, kot smo jih že vajeni, vendar gre tokrat za tovarniško prilagoditev, ki ne potrebuje dodatnega iskanja predelovalca, ne potrebuje dodatnih opravkov s homologacijo in je na koncu tudi cenejša od naknadno vgrajenih komponent. Seveda je pri tem dobra lastnost tudi ta, da gre dodatni strošek “opreme” v financiranje (kredit ali leasing).

A vendar obstaja velika verjetnost, da se v Sloveniji zatakne pri izvajanju Pravilnika o tehničnih pripomočkih in prilagoditvi vozil, saj naša stroka prevečkrat zaostaja za aktualnimi trendi in vztraja pri naknadnih prilagoditvah, kljub temu, da že nekaj let obstajajo tovarniške prilagoditve tako za prevoz invalidne osebe kot tudi (predvsem sedaj z Oplom) za samostojno vožnjo voznika invalida.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content