8.8 C
Hrastnik
četrtek, 22. 02. 2024
spot_img
MOBILNODogodkiOmogočamo mobilnost 2019: "Druženje in mobilnost"

Omogočamo mobilnost 2019: “Druženje in mobilnost”

Pod streho je uspešno pospravljen že tretji dogodek Omogočamo mobilnost, kjer podjetje AMK Servis na enem mestu na ogled postavi kar največ možnih prilagoditev vozil za invalide.

27. septembra je AMK servis organiziral že tretji Dan odprtih vrat, ki nosi slogan ‘Omogočamo mobilnost’.

V prispevku po lanskem dogodku smo na koncu zapisali, da se vidimo na Omogočamo mobilnost 2019. In res smo se. Leto je hitro minilo in tudi letos smo, na dvorišču poslovne enote podjetja AMK Servis na Viču, srečali kar nekaj že znanih obrazov. Vedno je lepo srečati podobnomisleče osebe, si izmenjati izkušnje, mnenja in rešitve, ki gibalno oviranim prinašajo boljšo mobilnost in vključenost. 

Na družabnem dogodku, ki ga je popestril tudi stand up komik Rok Škrlep, podjetje AMK Servis na ogled postavi različne prilagoditve vozil za prevoz oseb na vozičku in prilagoditve za samostojno vožnjo voznika invalida.

Ekipa AMK servisa predeluje osebna vozila za ljudi, ki bi si kljub invalidnosti radi poenostavili življenje ali se celo popolnoma osamosvojili. Njihov osebni program zajema celoten spekter naprav in pripomočkov, ki sodelujejo med seboj. Tako je vozilo enostavno za uporabo, prilagojeno je posamezniku, predvsem pa je varno tako zanj kot za ostale udeležence v prometu. Vsako leto na dvorišču ali pod šotorom uspemo v živo videti tudi kakšno novo in naprednejšo rešitev za boljšo mobilnost ali pa nov model prilagojenega vozila (npr. novi Citroën Berlingo). Kdor je želel si je lahko pobliže ogledal tudi sistem Joysteer, ki omogoča vožnjo vozila s pomočjo upravljalne ročice ali t.i. joysticka.

Organizacija, ponudba in vreme so vredni pohvale, pogrešali smo zgolj obisk vodilnih članov večjih slovenskih invalidskih organizacij, ki radi poudarjajo vključenost, ki pa je še kako pogojena (tudi) z mobilnostjo. Nadejamo se, da bodo prihodnje leto nadoknadili zamujeno in svojim članom posredovali tudi informacije, ki jim lahko omogočijo mobilnost.

Mobilnost in samostojnost sta za vključevanje invalidov v družbo zelo pomembna dejavnika, zato dogodek vsako leto podpiramo tudi sami.

Na koncu lahko kar ponovimo zadnji stavek preteklega leta – če ne prej, se vidimo na naslednjem Omogočamo mobilnost.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content