13.8 C
Hrastnik
sobota, 23. 09. 2023
spot_img
MOBILNOAvtomobilizemNovi VW T7 prihaja digitaliziran in tehnološko močnejši

Novi VW T7 prihaja digitaliziran in tehnološko močnejši

Novi Volkswagen T7, na novi platformi, delno elektrificiran in s precej Golfu 8 podobno armaturno ploščo, bo luč sveta ugledal leta 2021.

Fotografi so ujeli novi VW T7 Multivan na enih izmed zadnjih testiranj, ki so potekala na visokogorski cesti Großglockner. Novi T7 Multivan bo, prvič od predstavitve modelov T4, zares nove oblike. Segmentiran bo kot osebno vozilo in takšna bo tudi njegova vožnja – stabilnejša in udobnejša. Celotna karoserija bo nekoliko daljša od aktualne T6.1 s kratko medosno razdaljo in okrog 6 cm nižja. Nižji bo tudi odmik od tal.

Ker bo izdelan na MQB platformi, ki si jo naj bi delil z novim Golfom in Passatom, bo vožnja udobna in povsem “avtomobilska”. Ponuja tudi možnost delne elektrifikacije. Pričakovati je več različic blagih hibridov, kot tudi PHEV, v kateri bi bil lahko gnan s kombinacijo 1,4-litrskega bencinskega agregata in elektropogona, kar bi mu skupaj prineslo 245 KM in 400 Nm navora. Glede na špekulacije, bo motorna paleta ponujala še 1,5 TSI (150 KM), 2,0 TSI (190 KM) ter dizelske agregate z močjo med 122 in 200 “konjev”.

Spremembe so opazne tudi v notranjosti. Armaturna plošča je popolnoma digitalizirana in na pogled deluje kot mešanica novega ID.3 in Golfa osme generacije. Prestavna ročica DSG menjalnika je zgolj majhen prestavni gumb, ki je že znan v novejših modelih znamke. Konec je tudi s klasično ročico ročne zavore, ki je še vedno prisotna v aktualnem T6.1, saj bo v novem modelu ročna zavora električna. Infotainment z novim MIB3 sistemom omogoča brezžično povezavo s pametnim telefonom, intuitivno glasovno asistenco in številne spletne dodatke. 

Sočasno z novim Multivanom, T6.1 ostaja v ponudbi vsaj do leta 2025, saj je T6.1 še vedno gospodarsko vozilo, ki omogoča višjo nosilnost, furgonske in kesonarske izvedenke, ipd.

O cenah trenutno še ni otipljivih informacij, a nemški Autobild predvideva okrog 10% višjo začetno ceno v primerjavi z aktualnim T6.1 Multivanom.

Galerijo ujetih slik, si lahko ogledate na Autobild strani (nemški jezik).

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content