10.8 C
Hrastnik
sobota, 13. 04. 2024
spot_img
ArhivNovi V-razred

Novi V-razred

Mercedes-Benz je v bavarski prestolnici predstavil novi V-razred, ki bo (pri nas) v poletnih mesecih zamenjal obstoječi Viano. Z novo generacijo Mercedes ponuja še več prostora, varnejšo in varčnejšo vožnjo ter višji nivo prestiža.

Viano se poslavlja. Nova Mercedesova velikoprostorska limuzina bo nosila oznako V, kot V-razred, ki v kombijevski različici združuje vse odlike že znanih razredov C in S. Od svojega predhodnika je v osnovi daljši in elegantnejši. V dolžino meri 4,89 metra, njegova višina pa znaša 1,88 m, kar ga uvršča med najnižje v svojem segmentu. Poleg te dolžine, ponuja novi V-razred še dve: 5,14 m (z enako medosno dolžino 3,2 m) ter 5,37 m s podaljšano medosno razdaljo na 3,43 m.

Uredništvo nemškega Autobilda je pobliže spoznalo različico Edition 1, ki bo na voljo v omejenih količinah od meseca maja dalje. V njeni serijski opremi se med drugim najdejo LED-žarometi, znani iz S-razreda, električno pomična dvojna drsna vrata, deljena prtljažna vrata in 19-palčna aluminijasta platišča, ki še dodatno poudarjajo športno-eleganten videz zunanjosti.

A najboljše se skriva v notranjosti, predvsem na vozniškem položaju. Armaturna plošča je obdana z usnjem (že od osnovne opreme dalje), ki jo še dodatno krasijo dodatki kroma in lesa, katera obenem dodajata prestižen in dinamičen izgled notranjosti. Edini v segmentu ponuja 4-smerno električno nastavljiva prednja sedeža s sistem prezračevanja. Na sredinsko konzolo je vpet tudi velik, 8.4-palčni zaslon, na katerega je priključen najnovejši sistem “Telematik – Command Online”, ki je že uporabljen v zadnjih generacijah razredov C in S. 

Mercedes-Benz V Edition 1 pod pokrovom motorja skriva 2,1-litrski štirivaljni dizelski agregat V-250 BlueTec, ki razvije 190 konjskih moči. Čeprav po moči zaostaja za 34 KM v primerjavi s predhodnim V6 motorjem, imata oba motorja enak navor (440 Nm). Se pa novi motor lahko pohvali z nizko poraba, saj se le-ta giblje okrog 6,0 l/100 km kombinirane vožnje. Proizvajalec obljublja, da se povprečna poraba lahko spusti tudi pod 6 l/100 km ob izbranem ekonomičnem programu vožnje. Poleg omenjenega, ponuja novi Mercedes V še komfortni, športni ali ročni (uporabniško nastavljiv) program. So pa vsi programi na voljo v kombinaciji s sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom. 

Za vse bolj umirjene, družinske uporabnike vozila, sta na voljo še dva izjemno varčna in prožna dizelska agregata. V-200 CDI s 136 KM in V-220 CDI, ki razvije 163 KM in v kombinaciji s samodejnim menjalnikom na 100 prevoženih kilometrov porabi zgolj 5,7 litrov nafte.

Različica Edition 1 z omenjemim motorjem stane okroglih 70.000 €, medtem ko se cena za osnovni model prične pri 41.000 € in ponudi solidno opremljenost z ogromno prostornostjo.

Novi V-razred bo prvič (uradno) zapeljal na cesto v aprilu, v Slovenijo pa prvo pošiljko pričakujemo nekje ob koncu šolskega leta.

{youtube}vtXvfjigzfM{/youtube}

Vir: Autobild
Foto: Autobild

 

<script type=”text/javascript”>
_iprom_s=’r1pz36ndov0tqd3f’;
_iprom_d=’728×90′;
</script>
<script type=”text/javascript” src=”http://central.iprom.net/adserver/adserver.js”></script>
<!– iPROM Central – www.centraliprom.com –>{/source}

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content