12.2 C
Hrastnik
ponedeljek, 27. 05. 2024
spot_img
MOBILNOAvtomobilizemNovi Tourneo Connect ne skriva VW-jevih sorodstvenih genov

Novi Tourneo Connect ne skriva VW-jevih sorodstvenih genov

Novi Ford Tourneo Connect je prvi skupni produkt sodelovanja Forda in Volkswagna na parketu lahkih gospodarskih vozil.

Ford Tourneo Connect bo v svoji novi generaciji v bistvu kar Volkswagen Caddy v Ford preobleki. Skupen jima je tudi proizvodnji trak, saj sta tako Caddy kot Tourneo Connect izdelovana v poljski tovarni v Poznanu.

Tako zunanjost kot tudi notranjost novega Tournea Connect se od Caddy-ja bistveno ne razlikuje. Že na prvi pogled lahko zaznamo sorodnost, razlike so le v detajlih dizajna. Ker si delita platformo in različice, je povsem na mestu predvidevanje, da so tudi dimenzije enake. A za podrobnosti počakajmo, da ga spoznamo podrobneje.

Pod motornim pokrovom se sorodstvena vez z “wolfsburškim” Caddy-jem ne pretrga. Izbor nam ponuja 1,5-litrski turbobencinski motor z močjo 85 kW (115 KM) in 2,0-litrski turbodizelski agregat z močjo 75 kW (102 KM) ali 90 kW (122 KM). EcoBoost in EcoBlue sta zgolj poimenovanje, saj gre v bistvu za že znana motorja TSI in TDI. Na voljo je seveda tudi sedemstopenjski samodejni menjalnik z dvojno sklopko.

Tourneo Connect bo prvič v zgodovini na voljo tudi s štirikolesnim pogonom, vendar samo v kombinaciji z ročnim menjalnikom.

Evropska premiera je pred vrati, prodaja pa bo stekla v začetku leta 2022. Prve dobave se pričakujejo v pomladnih mesecih.

FotoFord
- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content