25.8 C
Hrastnik
sobota, 13. 07. 2024
spot_img
MOBILNONa kolesihNovi KISS vlaki dostopni gibalno oviranim

Novi KISS vlaki dostopni gibalno oviranim

Slovenske železnice so posodobile vozni park z novimi dvopodnimi vlaki modela KISS, ki potnikom nudijo višjo stopnjo udobja in funkcionalnosti.

Od 14. 1. 2022 se po slovenskih tirih vozijo novi dvopodni oz. dvonadstropni električni vlaki KISS. Potniki jih bomo največ srečevali na progah Ljubljana – Dobova in Ljubljana – Jesenice.

Poleg višjih potovalnih hitrosti (do 160 km/h), je njihova glavna prednost v sodobnosti in prostornosti. Vsi vlaki imajo izvlečno stopnico in dodatno mobilno klančino za invalidski voziček, kar omogoča enostavnejši vstop in izstop za gibalno ovirane osebe. Novost so tudi toaletni prostori za gibalno ovirane, ki vključujejo tudi previjalno mizo za otroke. Sodobni potniški informacijski sistem je prilagojen tudi slepim in slabovidnim ter gluhim in naglušnim potnikom.

Več informacij o prevozu oseb z omejeno mobilnostjo pred želenim prevozom preverite na spletni strani Slovenskih železnic.

Vlak omogoča tudi prevoz koles, na voljo je brezplačen WiFi signal, sedeži pa so opremljeni z vtičnicami za polnjenje elektronskih naprav.

Do konca leta se lahko nadejamo skupno 52 novih potniških vlakov – 21 enopodnih električnih vlakov Flirt, 10 dvopodnih električnih vlakov Kiss ter 21 enopodnih dizelskih vlakov Flirt.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content