25.8 C
Hrastnik
sobota, 13. 07. 2024
spot_img
MOBILNOGaražaNotranja višina: Proace, Vivaro, Trafic, V-razred

Notranja višina: Proace, Vivaro, Trafic, V-razred

Zagreb Auto Show smo letos izkoristili tudi za meritev dveh pomembnih dimenzij pri velikoprostornih limuzinah in kombijih.

Invalidna oseba, ki se želi samostojno s svojim vozičkom na elektromotorni pogon zapeljati v svoje vozilo, lahko že v osnovi naleti na oviro preozke odprtine stranskih drsnih vrat in nezadostne notranje višine v potniškem delu vozila.
Izmerili smo širino odprtine desnih drsnih vrat in notranjo višino v potniškem delu. Pri merjenju notranje višine smo merili od tal do stropa in zaobšli morebitno najnižjo točko pri stropnih lučeh in/ali prezračevalnih režah na stropu. Poudariti je potrebno, da se notranje višine lahko razlikujejo tudi glede na stopnjo opremljenosti in dodatno opremo vozila. Ambientalna osvetlitev, klimatska naprava za zadnji del vozila, boljša zvočna izolacija z višjo stopnjo opreme, lahko vedno zmanjšajo razdaljo med tlemi in stropom.

Toyota Proace z relativno skopo opremo ponuja 130 cm notranje višine in 95 cm širine odprtine desnih drsnih vrat.

Opel Vivaro Tourer je v svoji izvedbi v notranjosti 129 cm visok in ima 99 cm široko odprtino pri drsnih vratih.

Renault Trafic (kombi + furgon zadaj) je dejansko enako vozilo kot Opel Vivaro, vendar je zaradi slabše opremljenosti razstavljenega vozila v notranjosti postregel s 130 cm višine, medtem ko je odprtina pri drsnih vratih enaka (99 cm).

Mercedes-Benz V-razred (Avantgarde), kljub temu, da deluje nižji od ostalih tekmecev, vseeno postreže s 130 cm notranje višine, kar je zelo zadovoljivo, glede na to, da je bilo razstavljeno vozilo bogato opremljeno. Odprtina pri desnih drsnih vratih ima 99 cm širine.

Kot smo že poročali v kratki reportaži, smo precej velikoprostornih limuzin in kombijev pogrešali, zato nekateri manjkajo.

Če za primerjavo z zgornjimi merami vzamemo prejšnjo generacijo najbolj priljubljenega oz. največkrat prilagojenega vozila Volkswagen T5 Multivan (z opremo Comfortline ali Highline) ali T5 Caravelle z opremo Comfortline, so zgoraj navedeni po večini malenkost višji v svoji notranjosti in ožji pri odprtini stranskih vrat. VW T5 ponuja 127 cm notranje višine in 101 cm široko odprtino pri drsnih vratih. A pozor, navedeno ne velja za Volkswagen T5 Transporter, T5 Caravelle Trendline in T5 Multivan Startline, saj imajo ti, zaradi precej bolj skope opreme, višjo notranjo višino.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content