24.1 C
Hrastnik
ponedeljek, 27. 05. 2024
spot_img
ArhivNižji nepremičninski davek za invalidne osebe

Nižji nepremičninski davek za invalidne osebe

Vlada RS je pri uvedbi predloga Zakona o obdavčitvi nepremičnin upoštevala posebne potrebe invalidnih oseb, katerim se bo vrednost nepremičninskega davka znižala za 30%.

17. oktobra je vlada sprejela predlog Zakona o obdavčitvi nepremičnin, kjer je upoštevala tudi predlog Zveze paraplegikov Slovenije, ki je ministrico dr. Anjo Kopač Mrak zaprosila za posredovanje in upoštevanje potreb invalidnih oseb, ki za normalno gibanje po stanovanju potrebujejo do 30% več manevrskega prostora. Strokovno obrazložitev je pripravil arhitekt Matjaž Planinc; celoten dopis pa bil je s strani Zveze poslan tudi predsednici vlade Alenki Bratušek, finančnemu ministrstvu, vodjem poslanskih skupin ter NSIOS.

Zakon sedaj čaka še parlamentarna procedura in v kolikor bo le-ta sprejet, bodo uporabniki invalidskih vozičkov plačevali 30% manj davka na nepremičnine.

Zveza paraplegikov Slovenije je tako v zadnjih dneh že drugič storila pomemben korak k boljšemu življenju vseh invalidov. Poleg nepremičninskega davka, so uspešno opozorili tudi na diskriminatorno spremembo vinjetnega sistema, o katerem smo poročali prejšnji teden.

 

Vir: Zveza paraplegikov Slovenije

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content