22.6 C
Hrastnik
nedelja, 16. 06. 2024
spot_img
AKTIVNOZakonodajaNič več k zdravniku po naročilnico za servis vozička

Nič več k zdravniku po naročilnico za servis vozička

V veljavo so stopile spremembe in dopolnitve Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja, ki meddrugim spreminjajo tudi postopek servisiranja vozička na elektromotorni pogon.

Na podlagi 13. člena Statuta Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (Uradni list RS, št. 87/01 in 1/02 – popr.) je Skupščina Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije na 4. redni seji sprejela spremembe in dopolnitve Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja.

Poleg vsebine je v spremembah zaznano tudi drugačno poimenovanje. Po novem je “pravica do pripomočkov” in ne več “pravica do medicinskih pripomočkov”, prav tako se namesto termina “zavarovani osebi je zagotovljena pravica” uporablja “zavarovana oseba ima pravico”.

A tisto, kar bo nam, gibalno oviranim osebam, še najprej padlo v oči je 32. člen (bivši 66. člen), ki pravi, da po izteku garancijskega roka do izteka trajnostne dobe oziroma do prejema novega medicinskega pripomočka, ki ga je zavarovana oseba prejela po izteku trajnostne dobe, ima zavarovana oseba pravico do vzdrževanj in popravil medicinskega pripomočka. To meddrugim velja tudi za voziček na ročni pogon, voziček na elektromotorni pogon, počivalnik, dodatek za voziček, prenosni posebni sedež in električni skuter. 

Za servis je torej po novem potrebno obiskati serviserja oz. ponudnika, ki je pripomoček izdal. Le-ta preveri stanje pripomočka, oceni predvidena servisna opravila oz. popravila in skupaj s podpisanim zahtevkom pošlje na ZZZS. Ko je z njihove strani storitev odobrena, se dogovorimo za termin servisa.

 

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content