22.6 C
Hrastnik
nedelja, 16. 06. 2024
spot_img
MOJA POTObvestilaNaša prva upihnjena svečka

Naša prva upihnjena svečka

Društvo za mobilnost invalidov Moja pot v četrtek, 29. 10. 2020, obeležuje svoje prvo leto uradnega obstoja.

29. oktobra 2019 je Društvo Moja pot, ustanovljeno s strani treh ustanovnih članov, dobilo svoj uradni zapis v registru društev Republike Slovenije.

Prvo leto obstoja je nedvomno zaznamovala epidemija covid-19, ki nas je že takoj po rednem zboru članov, povsem zaustavila in izolirala. A kljub temu smo se takoj po začetku rahljanja ukrepov prvega vala odločili, da izpeljemo osrednji dogodek »Mobilnost brez ovir«. Namesto predvidenega junijskega termina, smo izbrali datum 5. 9. 2020, ki se je izkazal za enega najboljših možnih. Odzivi na prvi Mobilnost brez ovir so pozitivni in nad pričakovanji, zato smo odločeni, da dogodek ponovimo na vsaki dve leti.

Pripravili in predstavili smo pobudo za dopolnitev Pravilnika o prilagoditvi vozil, kjer si želimo predvsem popravkov oz. dopolnitev pri Listi prilagoditve vozila. Vsi samostojni vozniki invalidi s težjo gibalno prizadetostjo, ki potrebujemo zelo zahtevne prilagoditve, ki se izvajajo v tujini (kot npr. vožnja preko upravljalne ročice – »joystick«), potrebujemo povsem individualne prilagoditve po prilagoditvenem načrtu predelovalca, kjer pa prihaja do zelo visokih denarnih razlik med načrtom dejanske prilagoditve in načrtom izdelanim po PV-jih na URI SOČA, kar uporabniku onemogoča enakovredno udejstvovanje v neodvisni mobilnosti. 

Žal nas je v jeseni zopet doletela slaba epidemiološka slika, ki je, skupaj z ukrepi za preprečevanje širjenja virusa, za letos verjetno ustavila naše aktivno udejstvovanje še na dveh ostalih projektih, ki so bili načrtovani za leto 2020. Bomo pa te dni nedvomno izkoristili za pripravo na čas, ko vsi skupaj premagamo trenutne razmere.

»Kljub vsem preprekam, ki so nove za vse nas, bomo leto 2020 v Društvu Moja pot lahko zaključili optimistično in z zadovoljstvom,« zaključuje zastopnik Društva Moja pot Marko Kušar in dodaja: »Tudi v bodoče bomo skupaj društvo peljali naprej v duhu povezovalnosti in konstruktivne diskusije na vseh področjih pomembnih za mobilnost in vključenost, predvsem težje gibalno oviranih.«

Ostanimo zdravi!

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content