10.8 C
Hrastnik
sobota, 13. 04. 2024
spot_img
AKTIVNONoviceNadgradnja Evropske kartice ugodnosti za invalida

Nadgradnja Evropske kartice ugodnosti za invalida

Projekt Evropska kartica ugodnosti spodbuja socialno vključenost osebam, ki imajo status invalida, saj jim omogoča večjo dostopnost in dosegljivost tako proizvodov kot storitev.

Na MDDSZ želijo imetnikom kartice omogočiti enotnejšo obravnavo in specifične ugodnosti v Sloveniji in EU, zato projekt nadgrajujejo, za kar je Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko že odobrila evropska sredstva.

Projekt je nadgradnja pilotnega projekta EU kartica ugodnosti za invalide (2016 – 2017, partnerstvo MDDSZ, MJU in NSIOS), z osnovnim namenom imetnikom kartice omogočiti enotnejšo obravnavo in specifične ugodnosti v Sloveniji in EU, še posebej dostopnost do prometa, turizma, kulture, športa in prostega časa. V okviru projekta bosta Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije in projektni partner Urbanistični inštitut Republike Slovenije nadgradila in vzpostavila ustrezno dostopno spletno mesto in mobilno aplikacijo Evropske kartice ugodnosti za invalide v skladu s priporočili smernic za dostopnost spletnih vsebin (WCAG 2.1). S tem bosta spletna stran in istoimenska mobilna aplikacija postali še bolj prijazni invalidom.

Celotna objava na voljo na MDDSZ.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content