25.8 C
Hrastnik
sobota, 13. 07. 2024
spot_img
ZABAVNOZanimivostimojaPot.net praznuje 10 let

mojaPot.net praznuje 10 let

Pred 10. leti se je porodila ideja o spletnem mestu, ki bi gibalno oviranim invalidom na enem mestu ponujal kar največ informacij in rešitev za samostojnejše in kvalitetnejše življenje.

Septembra 2008 je tako luč sveta ugledal spletni portal mojaPot.net, ki je nastal kot plod razmišljanj in iskanja rešitev za gibalno oviranega človeka, kateremu je potrebno kljub njegovim zmanjšanim telesnim sposobnostim premikanja omogočiti, da enakovredno obvladuje svoj življenjski prostor. Že od samega začetka se trudimo, da vsebina ni namenjena samo informacijam, ki obravnavajo strogo medicinsko-tehnični del – te informacije so namreč že zelo razširjenje in lahko najdljive. Poudarek že 10 let dajemo predvsem (fizični) dostopnosti do objektov za katere je invalid prav tako zainteresiran, da jih enakopravno uporablja in koristi. Ker se zavedamo, da je, predvsem izven večjih mest, za neodvisno življenje in socialno vključenost, pomembna tudi mobilnost, se kot edini slovenski medijski portal trudimo objavljati tudi teste vozil z vidika gibalno ovirane osebe ter ažurnemu podajanju novosti na področju novih modelov in prilagoditev vozil.

V času od naše prve objave, ki je bila na temo doma IRIS v Inštitutu RS za rehabilitacijo (SOČA), smo do danes objavili ogromno število novic in novosti na področju medicinsko-tehničnih pripomočkov, predstavili in opisali veliko rešitev za različne prilagoditve vozil, napisali zavidljivo število testov oz. vtisov o vozilih z vidika gibalno ovirane osebe, objavili dolg seznam dostopnih gostinsko-turističnih objektov v Sloveniji in izven nje, podali nekaj nasvetov za lažje in kvalitetnejše življenje gibalno oviranih, obiskali domače in mednarodne sejme s tematiko, ki sovpada s poslanstvom spletnega mesta mojaPot.net, in še mnogo več.

Od leta 2009 smo prisotni tudi na družbenem omrežju facebook, kjer nam je že leta 2014 sledilo več kot 1.000 oseb. Z razvojem in napredkom tehnologij smo ustvarili tudi lasten kanal na YouTubu, kjer v zadnjem času nalagamo vse več naših krajših video vsebin.

10 let je dovolj dolga doba, da s pridobljenimi izkušnjami zremo proti novim ciljem. Spletno mesto mojaPot.net bo tudi v prihodnosti nadaljeval svojo ustaljeno pot, a obenem že v prihodnjem letu obljubljamo pozitivne spremembe. Prejeli smo namreč nekaj predlogov, kako biti še boljši in lažje dostopni. To si seveda želimo tudi mi, zato bomo konstruktivne predloge tudi realizirali. 

Še naprej se bomo trudili za čim boljšo vključenost gibalno oviranih oseb v družbo.

Hvala vsem, ki nas spremljate, berete, gledate, všečkate, delite, komentirate, sprašujete in dopolnjujete. Veseli bomo, če boste z nami tudi v prihodnosti.

 

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content