16.1 C
Hrastnik
nedelja, 16. 06. 2024
spot_img
AKTIVNONoviceMinistrstvo za solidarno prihodnost: Predstavitev kandidata za ministra z ekipo

Ministrstvo za solidarno prihodnost: Predstavitev kandidata za ministra z ekipo

Na današnji novinarski konferenci je kandidat za ministra za solidarno prihodnost in aktualni državni sekretar na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Simon Maljevac predstavil načrte za oblikovanje in delo ministrstva ter razvoj ključnih področij resorja za solidarno prihodnost.

»Pomembno je, da zagotovimo kakovostno, pravično in javno dostopno dolgotrajno oskrbo, da zaposleni dobijo svoje mesto v upravljanju, lastništvu in dobičku podjetij in da končno prerežemo vozel stanovanjskega krča,« poudarja Maljevac.

Kot so še zapisali v uradni novici, je Klemen Ploštajner predstavil načrte na področju zagotavljanja stanovanja kot družbene prioritete: Temeljni načrt stanovanjske politike je razdelil na tri dele: zagotavljanje pravice do stanovanja, omejevanje špekulativnega motiva, ki se je zajedel v stanovanjsko področje ter utemeljevanje stanovanjske politike na dejanskih podatkih in analizah.

Rešitve na področju dolgotrajne oskrbe je predstavil Luka Omladič. MSP si bo prizadevalo v smeri zagotavljanja dolgotrajne oskrbe, ki bo dostopna vsem in ki bo vsem uporabnikom, predvsem starejšim, tudi omogočila čim daljše samostojno bivanje v domačem in znanem okolju, onstran institucionalizacije. Ob tem je pozdravil referendumski izid, ki ministrstvu ter civilni in strokovni javnosti ponuja prostor za oblikovanje izvedbeno in finančno vzdržnega sistema.

Katja Simončič je v povzetku področja ekonomske demokracije predstavila splošno idejo: »Ekonomska demokracija pomeni, da imajo zaposleni moč sodelovati v upravljanju, lastništvu in dobičku podjetij.« Poudarila je, da tovrstne modele poznamo v najuspešnejših gospodarstvih Evrope ter da sta skupno oblikovanje s podjetniki in zaposlenimi ključ do zagotavljanja družbeno in okoljsko odgovornega gospodarstva.

»Ministrstvo za solidarno prihodnost glejte kot na enega od temeljnih delov nove družbene pogodbe, ki jo želimo napisati,« kandidatu za ministra in ekipi izreka podporo tudi minister za delo Luka Mesec.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content