15 C
Hrastnik
ponedeljek, 25. 09. 2023
spot_img
ArhivMercedes-Benz V-razred Paravan

Mercedes-Benz V-razred Paravan

Novi Mercedes-Benz razred V se predstavlja tudi v obliki prilagojenega vozila za prevoz ali vožnjo osebe na invalidskem vozičku. Prilagoditve so se lotili v podjetju Paravan, ki je Mercedesa prvič predstavilo v Düsseldorfu.

Mercedes-Benz V-razred je komajda dodobra zapeljal na asfaltne ceste Evrope, že so ga “pod nož” vzeli pri podjetju Paravan, kjer so poskrbeli, da je vozilo primerno za prevoz osebe na vozičku in tudi za vožnjo vozila neposredno z invalidskega vozička. Namestili so kasetno dvigalo, zaradi česar je vozilo na svoji sredini zelo pri tleh, kar vzbuja skrb pri morebitni vožnji na bolj neravninskih in slabše vzdrževanih cestah.
Višina vstopa v vozilo skozi stranska drsna vrata znaša 124 cm, notranja višina pa je, ob pomoči prilagojenega dna, 134 cm. Širine za maneversko obračanje vozička je 141 cm, sama odprtina vrat za vstop/izstop iz vozila pa meri 93 cm.

Razred V v prilagojeni izvedbi je bil predstavljen na letošnjem sejmu Rehacare v Düsseldorfu, kjer je privabil kar nekaj interesentov. Vanj je možno vgraditi tudi napredni sistem vožnje Space Drive II.

{youtube}thEZq-sHAco{/youtube}

Vir: Paravan

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content