8.8 C
Hrastnik
četrtek, 22. 02. 2024
spot_img
ArhivMercator prisluhnil željam invalidov

Mercator prisluhnil željam invalidov

Mercator je prisluhnil željam invalidov in v svoji trgovini na Šmartinski cesti tehtnico postavil nižje, na dostopnejše mesto za osebe na invalidskem vozičku.

V uredništvo smo prejeli pohvalno in vzpodbudno fotografijo bralca Domna, ki je, kot pravi sam, v preteklosti na Mercator in Spar Slovenija že naslovil pobudo, da trgovci v svojih trgovinah na oddelku s sadjem in zelenjavo vsaj eno tehtnico postavijo nižje, da do nje lahko dostopamo tudi osebe na invalidskem vozičku. S tem gibalno ovirane osebe, ki imajo dovolj funkcijskih sposobnosti v zgornjih okončinah, pri tehtanju ne bi več potrebovale dodatne pomoči. Ali so podobne pobude prišle tudi s strani drugih invalidov in organizacij ne vemo, a pomembno je, da so pozitivni rezultati že tu.

Domen je pred kratkim v Mercatorjevi trgovini Ljubljana Šmartinska z veseljem uzrl tehtnico na nižjem mestu in jo tako lahko samostojno uporabil. Kot nam je zaupal, je od obeh prej omenjenih trgovskih velikanov prejel odgovor, da bodo dobro prakso z nižje postavljenimi tehtnicami postopoma upoštevali pri prenavljanju svojih poslovalnic oz. pri novo gradnjah.

 

Foto: Domen R.

 

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content