10.8 C
Hrastnik
sobota, 13. 04. 2024
spot_img
ArhivV Nemčiji prve možnosti kreditiranja prilagoditve vozila

V Nemčiji prve možnosti kreditiranja prilagoditve vozila

Prilagoditve vozila so vedno enormen strošek za posameznika, sploh za gibalno ovirano osebo, ki je v večini primerov še invalidsko upokojena, brezposelna ali zaposlena za skrajšan delovni čas.

Velik strošek je že nakup vozila, za katerega se kljub ugodnim pogojem financiranja, pri gibalno ovirani osebi lahko hitro konča. Glede na trenutna pravila naših bank le-te namreč zelo poredko upoštevajo prilive iz rednih mesečnih plač in prilive, ki jih gibalno ovirane osebe prejemamo preko ZPIZ-a. A če pri nakupu vozila še gre skozi, se ustavi pri plačilu oz. doplačilu prilagoditve vozila, sploh kadar gre za zahtevnejše prilagoditve.

Tega se zaveda tudi nemško podjetje KADOMO, ki se že vrsto let ukvarja s prilagoditvami vozil – od tistih “osnovnih” pa vse do popolne prilagoditve z možnostjo vožnje preko t.i. joysticka (sistema Joysteer, po katerem je znan predelovalec Zawatzky). Kot navajajo sami so dolgo iskali bančnega partnerja za namensko kreditiranje prilagoditve vozila, a naposled so le sklenili pogodbo z nemško BDK banko, ki je hčerinska družba ene največje evropske banke Société Générale (pri nas pod njihovo okrilje spada SKB Banka).

Dogovorili so se za kreditiranje za obdobje 12 do 84 mesecev z obrestno mero 4,99%. Kredit se sklene v njihovem podjetju (t.j. KADOMO), tako da stranka prihrani vse dodatne potne stroške in samostojno poglobitev v gmoto papirnih pol za izpolnjevanje.

Vir: KADOMO

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content