24.9 C
Hrastnik
ponedeljek, 27. 05. 2024
spot_img
ArhivJoysteer z možnostjo popolnega odklopa

Joysteer z možnostjo popolnega odklopa

V mesecu oktobru je nemško podjetje Zawatzky še dodatno izboljšalo oz. izpopolnilo njihov sistem Joysteer, ki sedaj omogoča popoln odklop pomožnih motorjev, s čimer se neinvalidni osebi zagotovi običajna vsakdanja vožnja avtomobila.

Sistem popolnega upravljanja vozila preko upravljalnih ročic podjetja Zawatzky, smo v preteklosti že predstavili. Celoten produkt se imenuje Joysteer, ki sestoji iz glavnih krmilnih enot, pomožnih motorjev za upravljanje ter upravljalne ročice, ki se določi uporabniku glede na njegove zmožnosti. 
V mesecu oktobru so na trg postavili izpopolnjeno različico, ki omogoča,  da se ob odklopu sistema Joysteer onemogočijo tudi dodatni pomožni motorji, ki neposredno vplivajo na zavijanje oz. vrtenje volana. S tem se vozilu “povrne” prvotni servo volan, katerega lahko nemoteno vrti tudi neinvalidna oseba ob morebitnem preparkiranju ali vožnji vozila.

Joysteer tako kljub zahtevnim in obsežnim prilagoditvam v vozilu, ohranja tudi prvotno stanje in možnost nemotene vožnje osebam, ki niso gibalno ovirane.

Vir: Mobilcenter Zawatzky

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content