22.6 C
Hrastnik
nedelja, 16. 06. 2024
spot_img
ArhivInvalidi do konca leta brez ugodnosti za 2B vinjeto 2018

Invalidi do konca leta brez ugodnosti za 2B vinjeto 2018

Invalidi po nekaj letih ostali zaenkrat brez rešitve za pomoč pri financiranju 2B letne vinjete za leto 2018.

Invalidi, ki zaradi potreb po večjem prostoru in dodatnih prilagoditvah vozila pogosto posegamo po višjih kombi vozilih, smo od uvedbe vinjet razreda 2B imeli možnost zaprositve za pomoč pri nakupu le-te. Po nakupu smo tako izpolnili prošnjo in jo naslovili na Rdeči križ Slovenije, ki je na transakcijski račun upravičenca povrnil polovični znesek 2B vinjete, s čimer se je plačilo vinjete izenačilo na 2A razred (t.j. 110 EUR).

A letos ne bo čisto tako. Kot so na DARS-u zapisali v sporočilu za javnost, je vlada RS na seji, 30. novembra 2017, določila besedilo novele Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih, ki jo je pripravilo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Novela zakona med drugim sistemsko ureja pravico do pomoči pri nakupu letne vinjete 2B za velike družine in invalide ter ohranja enake pogoje uveljavljanja pomoči pri nakupu letne vinjete 2B, kot so veljali do sedaj. Novela bo začela veljati potem, ko jo bo sprejel Državni zbor RS, predvidoma v začetku prihodnjega leta. 

Zaradi postopka sprejemanja novele zakona bo sicer res prišlo do manjšega časovnega zamika, vendar zagotavljamo, da zaradi tega ne bodo v ničemer prizadete pravice upravičencev, ki bodo lahko pomoč pri nakupu letne vinjete 2B uveljavljali kadarkoli čez leto,” so še zapisali na DARS-u.

Postopek bo tako dokaj podoben, vendar se prošnje oz. vloge ne bodo več pošiljale na Rdeči križ Slovenije, temveč pristojnim centrom za socialno delo, kjer bodo nato odločali o upravičenosti do pomoči. Do uveljavljanja pomoči, je tako potrebno še malo počakati. Vsaj do začetka leta 2018.

 

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content