25.8 C
Hrastnik
sobota, 13. 07. 2024
spot_img
ArhivGoogle Maps prikazuje dostopne transportne poti

Google Maps prikazuje dostopne transportne poti

Googlovi zemljevidi so bili razviti za pomoč pri raziskovanju in načrtovanju poti ter potovanj po celotnem svetu. Sedaj dodajajo še novo lastnost, ki prikazuje dostopne železniške postaje in javni promet.

V mestnih središčih je avtobusni in železniški promet najboljša rešitev za potovanje od točke A do točke B. A zaradi številnih ovir (nedostopni vlak, nedostopen avtobus, postaja z arhitektonskimi ovirami,…), je tudi ta oblika transporta za osebo na invalidskem vozičku lahko zelo otežkočena. Google je v ta namen v tem mesecu predstavil svojo novost, s katero želi zagotoviti točne in takojšnje informacije o potovanju vsem uporabnikom. 

Google zemljevid uporabimo enako kot do sedaj – vpišemo lokacijo našega začetka potovanja in vnesemo končno destinacijo. Po tem zgoraj izberemo želeno obliko transporta, ki je v tem primeru javni promet (ikona vlaka). Pod naslovoma, spodaj desno, kliknemo na “Možnosti” in odpre se dodatni spustni menu, kjer izberemo opcijo oz. dodaten pogoj “Dostopno z invalidskim vozičkom”. Spodaj se nato izpišejo zgolj tiste transportne poti, ki so dostopne z invalidskim vozičkom.

{youtube}ehyhFyKXwjc{/youtube}

Če google uporabnikom posreduje prave informacije o dostopnosti tudi v Sloveniji, pa vsaj na začetku raje vseeno prej preverite sami.

 

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content