25.8 C
Hrastnik
sobota, 13. 07. 2024
spot_img
ArhivFord Tourneo Custom z novimi motorji in samodejnim menjalnikom

Ford Tourneo Custom z novimi motorji in samodejnim menjalnikom

Dolgo, če ne kar predolgo, smo čakali na Fordov samodejni menjalnik v nekdaj najbolj prodajanih kombi vozilih.

Ford Tourneo Custom in Ford Transit Custom sta pred časom že zapeljala na naš test, a smo takrat, kot tudi pri prejšnji generaciji, pogrešali opcijo samodejnega menjalnika. Ford Transit je namreč nekdaj veljav za najbolj razširjeno kombi vozilo za prevoz in vožnjo gibalno oviranih oseb. Že generacije Transitov v začetku 90-ih let so postregle s samodejnim menjalnikom in prostorom pri vozniku, kar je pomenilo tudi potencial za vožnjo vozila neposredno z invalidskega vozička. Nato pa so v 21. stoletju prenehali z izdelovanjem samodejnih menjalnikov za svoja kombi vozila, saj se le-ta nikakor ni uspešno spojil z 2,2 TDCi motorjem in bi tako lastnikom povzročal več težav kot koristi.

Z modelnim letom 2017 sta Ford Tourneo in Transit pod svoj motorni pokrov dobila nov motor. Tourneo Custom je tako na voljo z 2,0 TDCI EcoBlue agregatom, ki razvije 96 kW (130 KM) moči ali z motorjem iste prostornine, ki razvije 125 kW (170 KM) moči. Oba sta na voljo tudi v kombinaciji s povsem novim 6-stopenjskim samodejnim menalnikom z dvojno sklopko SelectShift. Povprečna poraba goriva pri najmočnejšem agregatu se ustavi pri 6,3 l/100 km.

Ford Tourneo Custom ML 2017 meddrugim ponuja tudi dobrodošle asistenčne sisteme, ki predvsem gibalno oviranim še dodatno lajšajo vožnjo. Multimedijski sistem se lahko pohvali z govornimi ukazi, ki nas med vožnjo posluša in naš govorni ukaz pokliče določeno osebo iz telefonskega imenika našega pametnega telefona, predvaja želeno pesem iz vira, bere SMS sporočila, ipd. Na voljo je prilagodljivi aktivni tempomat, omejevalnik hitrosti, asistenčni sistem luči, ki samodejno preklaplja med dnevnimi in zasenčenemi lučmi ter osvetljuje v ovinek, senzor za dež, parkirna asistenca spredaj in zadaj, itd.

Ford Tourneo Custom SelectShift z osnovno opremo Trend in 96 kW (130 KM) EcoBlue dizelskim motorjem stane 34.320 € (30.820 € s trenutnim akcijskim popustom). Za najbogatejšega Tournea Custom z opremo Limited, 125 kW (170 KM) EcoBlue TDCi motorjem in SelectShift menjalnikom bo potrebno odšteti 37.480 € (33.980 € s trenutnim akcijskim popustom).

Vsekakor zelo dobrodošla in ugodnejša alternativa trenutnima VW T6 in Mercedes-Benz V-razredu za nadaljnje prilagoditve samostojne vožnje gibalno oviranih invalidov.

 

Vir: Ford

 

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content