24.5 C
Hrastnik
četrtek, 25. 07. 2024
spot_img
ArhivFord Tourneo Connect Paravan

Ford Tourneo Connect Paravan

Ford Tourneo Connect je zunaj kompakten, v svoji notranjosti pa ogromen. Že v osnovi. A ko ga pod okrilje prilagoditve prevzame podjetje Paravan, se njegove notranje mere še povečajo in iz delavnice zapelje invalidu prilagojen Tourneo Connect.

Ford Tourneo Connect je nedvomno trenutno eden najlepših, najelegantnejših, najprostornejših in bogato opremljenih malih družinskih dostavnikov. Kljub velikemu številu superlativov, njegova osnovna cena ni med najvišjimi, kar je še ena dodatna in pomembna lastnost, ki je Paravanove konstruktorje vzpodbudila, da si pripravili povsem nov ter nadvse uporaben mali družinski dostavnik.

Za osnovo so vzeli Ford Tourneo Connect z “dodatkom” Grand, kar pomeni, da je največji v svoji paleti. S pomočji znižanega notranjega dna po celotni kabini, je notranja višina vozila narasla na 151 cm, kar je za vozilo tega segmenta ogromno. Na desni potniški strani se drsna vrata odprejo preko nadzora na daljinskem upravljalniku, nato pa se iz tal samodejno izvleče in spusti na tla navozna klančina širina 80 cm in skupne dolžine 129 cm, po kateri se lahko z invalidskim vozičkom pod naklonom 4° (z zračnim vzmetenjem) oziroma 10° (brez zračnega vzemetenja) zapeljemo v vozilo. Za vstop v vozilo je na voljo 134 cm visoka odprtina. V vozilu imamo 134 cm proste širine in izbiro, ali se vpnemo na sovoznikovo ali voznikovo mesto; seveda kar z vozičkom vred. Zadaj sta nameščena dva samostojna sedeža z možnostjo poklopa, katerih se razveselijo naši potniki. Notranja višina, kot smo že omenili, znaša 151 cm, višina naših oči, ob sedenju na invalidskem vozičku, je za optimalen nadzor nad vozilom in prometom priporočena na cca. 125 cm. Višina od tal do volana znaša 66 cm.

Ford Tourneo Connect Paravan je seveda na voljo tudi s sistemom Space Drive II in ostalimi pripomočki za lažjo in neodvisno vožnjo. Opcijsko je lahko opremljen tudi z zračnim vzmetenjem, ki ne le poveča udobje vožnje, temveč tudi zniža naklon navozne klančine alias rampe v vozilo.

 

Vir: Paravan

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content