15 C
Hrastnik
ponedeljek, 25. 09. 2023
spot_img
MOBILNOAvto-mobilFord Grand Tourneo Connect CenterVan

Ford Grand Tourneo Connect CenterVan

Na sejmu Rehab 2019 bo podjetje Mobilcenter Zawatzky predstavilo svojo novost – Ford Grand Tourneo Connect CenterVan.

Za samostojno vožnjo voznika invalida, ki vozi neposredno z invalidskega vozička, je najboljši način prilagoditve tisti, ki ponuja kar največ prostora, ima dovolj notranje višine in je kar se da prilagodljiv za individualne potrebe. Tokratni CenterVan je za podjetje Zawatzky že četrti zapovrstjo. Prvi, Chrysler Voyager, je iz njihove delavnice zapeljal pred več kot 20. leti, narejen pa je bil še po licenci ameriškega podjetja The Braun Corporation. Leta 2008, po tem ko je Fiat prevzel Chrysler, so se lotili prve povsem svoje prilagoditve vozila s poglobljenim dnom in omogočenim priklopom sistema Joysteer (in vseh tipov Joystickov) na vozilu Lancia Grand Voyager. Leta 2016 so predstavili VW T6 Multivan CenterVan, ki je dovršen do vsakega detajla in trenutno najbolj prodajano vozilo v tem segmentu. Tokrat pa omenjeni predelovalec preseneča z novim “center van” vozilom – Ford Grand Tourneo Connect.

Ford Grand Tourneo Connect v osnovi ponuja 7 sedežev, bogato varnostno opremo, udobje, asistenčne sisteme, precej nižjo zunanjo višino kot smo jo vajeni pri manjših in večjih kombijih, kar mu omogoča neoviran dostop v vsako garažno hišo in še vedno približno enako medosno razdaljo, kot smo jo vajeni pri večjem Tourneu Custom ali tudi pri VW T6. V podaljšani, t.j. Grand, izvedbi v dolžino meri 4.825 mm. 

Prilagojena CenterVan izvedba obdrži zadnja dva sedeža, ki ju je moč zložiti in “pospraviti” v dno prtljažnega prostora, kadar potrebujemo zadaj prostor za prevoz večje prtljage. Sedeža sta normalnih dimenzij, zato je ob predelavi še vedno povsem zadosti prostora za udobno potovanje štirih odraslih oseb. Prilagoditev je variabilna in omogoča, da oseba na vozičku zasede mesto voznika ali sopotnika. Za vstop v vozilo se uporablja navozna klančina, ki ne zmanjša oddaljenosti vozila od tal, kot to povzroči elektrohidravlično kasetno dvigalo. Notranja višina je 147 cm, višina pri vstopu v vozilo pa kar 139 cm (2 cm več, kot pri VW T6 CenterVan). Optimalna višina oči na voznikovem mestu je na višini 135,5 cm. S takšnimi notranjimi merami, je to vozilo primerno za veliko večino invalidskih vozičkov na elektromotorni pogon, ki so trenutno na trgu (gledano z vidika višine sedenja).

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content