13.8 C
Hrastnik
torek, 16. 04. 2024
spot_img
ArhivFinančna pomoč pri nakupu 2B vinjete 2019

Finančna pomoč pri nakupu 2B vinjete 2019

V letu 2019 ostajata zakonodaja in praksa pri finančni pomoči za nakup celoletne 2B vinjete enaki. 

V začetku leta 2018, natančneje 17. marca, je stopil v veljavo Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih, ki meddrugim daje invalidom pravico do pomoči pri nakupu vinjete. Pogoji in postopek ostajajo enaki tudi v letu 2019, so sporočili iz MDDSZ.


POMOČ PRI NAKUPU VINJETE

Invalid, ki ima v lasti ali uporabi vozilo, ki se v skladu s predpisom, ki ureja cestninske ceste in cestnine, razvršča v drugi cestninski razred B, in je ob zadnji še veljavni registraciji vozila v skladu z zakonom, ki ureja letno dajatev za uporabo vozil v cestnem prometu, uveljavil pravico do oprostitve plačila letne dajatve za to vozilo, je v primeru nakupa letne vinjete za to vozilo v posameznem letu upravičen do enkratne pomoči v višini razlike nad ceno letne vinjete, ki je v predpisu, ki ureja cestninske ceste in cestnine, določena za drugi cestninski razred A.

Za uveljavitev pravice je potrebno na Center za socialno delo poslati izpolnjeno vlogo in ji priložiti kopijo računa nakupa letne 2B vinjete za leto 2019.

O vlogah za pomoč pri nakupu vinjete odločajo centri za socialno delo. Vloga se lahko odda tudi za nazaj, kar pomeni, da se lahko uveljavi pravica, četudi je bila letna 2B vinjeta kupljena že v decembru 2018.

POGOJI ZA UVELJAVITEV PRAVICE

  1. Vozilo spada v 2B cestninski razred in je potrebno zanj kupiti 2B vinjeto.
  2. Vozilo je oproščeno plačila letne dajatve za uporabo v cestnem prometu.


KAKO DO POMOČI PRI NAKUPU VINJETE?

  1. Izpolniti je potrebno Vlogo za uveljavitev pravice do pomoči pri nakupu vinjete.
  2. Vlogi je potrebno priložiti kopijo računa nakupa letne 2B vinjete.
  3. Vloga in kopija računa se naslovi na Center za socialno delo.

 

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content