13.8 C
Hrastnik
sobota, 23. 09. 2023
spot_img
DOSTOPNOKompleksExpano Murska Sobota

Expano Murska Sobota

Vrata v Pomurje, kjer se spočijemo in aktivno preživimo svoj prosti čas, ki ga za nameček še začinimo s kulturo in kulinariko. Paviljon se nahaja tik ob čudovitem Soboškem jezeru, ki ponuja oddih, sončenje, prostore za piknike, test motoričnih sposobnosti, plezalno steno, tekaško progo, preplet dediščine z moderno tehnologijo ter odlično kulinariko.

Da je kompleks dostopen pričajo že parkirišča rezervirana za invalide, ki jih ni malo, a se kljub temu lahko zgodi, da so le-ta upravičeno zasedena, saj je Expano zelo dobro obiskan s številnimi gosti in turisti.

Okolica je brez arhitekturnih ovir – sicer je pot makadamska, a dobro utrjena in ne povzroča težav. Težava ni niti, če se z vozičkom na elektromotorni pogon peljemo po travnati plaži, ki je dobro utrjena in skorajda brez lukenj in jam. Seveda povsem do jezera ne moremo, saj je do vode strmo in pokrito s peskom, a kljub temu obisk nikakor ne razočara.

V razstavnem delu parka Expano je poskrbljeno za sanitarije, dostop do poslovnega središča pa je mogoč z uporabo dvigala ob stopnicah.

Invalidom prijazen je tudi gostinski objekt Food & Drink, ki ima zunaj celo mize, ki se lahko malenkost nastavljajo po višini. Četudi smo na postrežbo malce dlje čakali, je bilo ob okusni tradicionalni domači hrani, pripravljeni na modern način, vse oproščeno. Za piko na i seveda poskrbi še prekmurska gibanica.

OCENA DOSTOPNOSTI

Dostop
Parkirišče
WC
Okolica
Dostopnost preverjena avgusta 2020 z vozičkom Permobil C300.
spot_img

DOSTOPNI TURIZEM

- Oglasni prostor -
Dostopnost preverjena avgusta 2020 z vozičkom Permobil C300.Expano Murska Sobota
Skip to content