12.4 C
Hrastnik
torek, 16. 04. 2024
spot_img
AKTIVNONasvetiElektrična WC deska Coway BA13

Električna WC deska Coway BA13

Pri oz. po opravljanju bioloških potreb gibalno oviranim invalidom k večji samostojnosti pripomorejo tudi električne WC deske. Ena izmed takšnih je Coway BA13.

Coway BA13 je električna wash & dry WC deska, ki sodi v premium razred. Njen ergonomsko oblikovan sedalni del omogoča, da se tudi gibalno ovirana oseba z ne povsem ravno hrbtenico pri sedenju počuti varno in stabilno. Po opravljeni biološki potrebi vse funkcije krmilimo preko priloženega daljinskega upravljalnika. Tako s pritiskom na gumb sprožimo zadnjično umivanje, kateremu lahko spreminjamo jakost in razpršenost curka, nastavimo pa si še želeno temperaturo vode. S pomočjo tipk na daljincu si brez težav prilagodimo tudi položaj šobe, saj se le-ta pomika naprej in nazaj z uporabnikovimi ukazi ali pa ji nastavimo samodejno pomikanje naprej in nazaj v ciklusih. Po koncu umivanja je tu še sušenje, kjer uporabnik lahko sam nastavi želeno temperaturo.

Da Coway BA13 res sodi v premium razred, dokazuje tudi mehko zapiranje pokrova, ogrevanje sedeža z nastavljivo temperaturo, senzor na sedežu, ki preprečuje delovanje, če na WC deski nihče ne sedi, zračni mehurčki v vodi, masažna funkcija, samodejno čiščenje in sterilizacija šob, odstranjevanje neprijetnih vonjav, itd.

V opisu na spletni strani slovenskega zastopnika so zapisali, da je “Coway BA13 Wash&Dry WC deska eden najbolj tehnološko naprednih bidejev na trgu. Zahvaljujoč svoji obliki, kvaliteti in tehnološkim inovacijam je prejel nešteto nagrad. Zaradi tehnoloških inovacij ni menjave delov, vsi filtri so mehanski in vgrajeni. Vsebuje pretočen keramični grelec, ki v 1 sekundi segreje vodo na 37,5°C, kar vam omogoča neprekinjen dotok tople vode in zavira nabiranje vodnega kamna, kar je za nas v Sloveniji izjemnega pomena. Zasnovan in narejen v Južni Koreji v tovarni, ki je zaradi delovnih pogojev in kvalitete izdelave prejela številne nagrade.” 

A vendar se, kljub izrednemu lajšanju osebne higiene po biološki potrebi, električna WC deska ne šteje kot pripomoček za gibalno ovirane osebe, temveč je zgolj samo “luksuz”, ki ga mora invalidna oseba financirati sama. Žal, se takšnih WC desk ne poslužujejo niti v hotelskih sobah prilagojenih invalidom, niti v ostalih sanitarijah namenjenim invalidom. 

Vsekakor električno WC desko Coway BA13 priporočam tudi sam, na podlagi lastnih izkušenj. Več informacij in nasvetov dobite pri podjetju tooaleta JJ Naložbe d.o.o.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content