13.8 C
Hrastnik
torek, 16. 04. 2024
spot_img
ArhivCSD bo začel z izdajo odločb o pomoči pri nakupu vinjete

CSD bo začel z izdajo odločb o pomoči pri nakupu vinjete

Od 17. marca je v veljavi Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih, ki zajema pravico invalidov do pomoči pri nakupu vinjete.

Invalid, ki ima v lasti ali uporabi vozilo, ki se v skladu s predpisom, ki ureja cestninske ceste in cestnine, razvršča v drugi cestninski razred B, in je ob zadnji še veljavni registraciji vozila v skladu z zakonom, ki ureja letno dajatev za uporabo vozil v cestnem prometu, uveljavil pravico do oprostitve plačila letne dajatve za to vozilo, je v primeru nakupa letne vinjete za to vozilo v posameznem letu upravičen do enkratne pomoči v višini razlike nad ceno letne vinjete, ki je v predpisu, ki ureja cestninske ceste in cestnine, določena za drugi cestninski razred A.

V marcu smo na našem spletnem mestu že podrobneje opisali postopek za uveljavitev pomoči pri nakupu 2B vinjete 2018, a do danes upravičenci še niso oz. nismo prejeli odločb o upravičenosti, ki so pogoj za izplačilo razlike med 2A in 2B vinjeto na upravičencev TRR.

Na ministrstvu so nam pojasnili, da so “Sredstva za izplačilo vinjet bila načrtovana že pri pripravi zakona in so zagotovljena, nadgradnja informacijskega sistema je končana in centri bodo v naslednjih dneh pričeli izdajati odločbe.

Pravica do pomoči pri nakupu vinjete je pravica, ki se izplača enkrat letno (kadarkoli v letu) za vinjeto za posamično leto,” še dodajajo na MDDSZ.

 

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content