22.6 C
Hrastnik
petek, 24. 05. 2024
spot_img
MOBILNOAvtomobilizemCitroën predstavlja model C5 X

Citroën predstavlja model C5 X

Citroën z novim modelom C5 X na cesto vrača (še) eno legendo.

Citroën nam premierno predstavlja svoj najnovejši paradni model C5 X, ki bo s svojimi izvirnimi linijami, v katerih se prepletata petvratna limuzina in karavan in ki izhajajo iz najpristnejše tradicije velikih Citroënov, vnesel svež veter v segment velikih limuzin za dolga potovanja. Karoserijska različica novega žanra, ki je na voljo z bencinskim ali priključno hibridnim motorjem, odraža modernost, statusni simbol in inovacije, torej vse tisto, kar pričakujejo kupci tega avtomobilskega segmenta in seveda tudi kupci modelov SUV.

C5 X utira pot tudi novostim, saj bo premierno opremljen z aktivnim vzmetenjem Citroën Advanced Comfort, pri katerem dobimo še bolj pristen občutek vožnje na leteči preprogi, ki je neposredno povezan z zgodovino znamke Citroën. To je zares pravo povabilo na potovanje v notranjosti, ki je zasnovana v salonskem stilu zavoljo priznanih in udobnih sedežev Advanced Comfort in neprimerljive kakovosti bivanja zlasti v 2. vrsti sedežev. Prtljažni prostor s 545 litri prostornine in dovršeno končno obdelavo v celoti ugodi pričakovanjem ljubiteljev karavanov.

Vzmetenje in sedeži Advanced Comfort

Vozilo C5 X je seveda opremljeno tudi z vzmetenjem Citroën Advanced Comfort, to je resnična ekskluzivnost znamke Citroën, ki poustvari učinek leteče preproge, značilen za legendarne Citroëne, in s pomočjo katere vozilo premaga vse ovire, od ležečih policajev in jarkov do hitrih zavojev in drugih neravnin na cesti. Priključno hibridna izvedenka C5 X pa zagotavlja še več nadzora z aktivnim vzmetenjem Citroën Advanced Comfort. S tremi razpoložljivimi načini sistem za nadzor vzmetenja poveča učinkovitost progresivnih hidravličnih omejevalnikov, tako da dodatno ublaži vzmetenje med fazami vožnje, ko vozilo preletava cestišče, in s tem ponuja še večjo učinkovitost zlasti v ovinkih.

Sedeži Advanced Comfort vozila C5  X so z vidika udobja drugim za vzor, tako da se potniki počutijo kot v svoji dnevni sobi. Zavoljo posebnega oblazinjenja, podobnega mehkemu ležišču, so nadvse udobni na dotik. Za izjemno udobje telesa med vožnjo poskrbita sloj penaste gume visoke gostote in strukturirana pena večje debeline, zaradi česar se potniki tudi na najdaljših poteh počutijo spočiti.

Prodaja vozila C5 X, ki bo na voljo z bencinskim ali priključno hibridnim motorjem, bo stekla v drugi polovici leta 2021.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content