25.8 C
Hrastnik
sobota, 13. 07. 2024
spot_img
AKTIVNONoviceAvtobus za prevoz invalida tudi v Hrastniku

Avtobus za prevoz invalida tudi v Hrastniku

Avtobusi z dostopom za invalidski voziček so ključnega pomena za zagotavljanje mobilnosti in vključevanja oseb z različnimi stopnjami telesnih omejitev. Ti posebni avtobusi omogočajo invalidom, ki se premikajo s pomočjo vozička, dostop do javnega prevoza.

Pomembnost avtobusov z dostopom za invalidski voziček izhaja iz dejstva, da so ljudje s posebnimi potrebami pogosto omejeni pri uporabi tradicionalnih prevoznih sredstev. Omejen dostop do prevoza omejuje socialno vključenost, dostop do zdravstvenih storitev, izobraževanja, zaposlitve in številnih drugih dejavnosti, ki so ključnega pomena za kakovostno življenje.

Nomago, avtobusni prevoznik, ki je prisoten tudi v Zasavju, je nedavno v svoj vozni park umestil dodatna avtobusa, opremljena s klančino in prostorom za invalidski voziček. V enem izmed avtobusov so še talna pritrdišča za invalidski voziček (na ročni ali električni pogon), medtem ko je drugi opremljen (samo) z varnostnim pasom za osebo sedečo na (ročnem) invalidskem vozičku.

Na relaciji Hrastnik – Trbovlje je s prilagojenim avtobusom omogočeno potovanje tudi gibalno oviranim.

Avtobusi z dostopom za invalidski voziček niso le prevozna sredstva, ampak predstavljajo most do vključujoče družbe. Omogočajo invalidom, da postanejo bolj samostojni in aktivni člani skupnosti ter prispevajo k ustvarjanju bolj raznolike in sprejemajoče družbe za vse.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content