13.4 C
Hrastnik
sreda, 27. 03. 2024
spot_img
MOBILNOGaražaParkirišča za invalide v Parkirni hiši Kongresni trg

Parkirišča za invalide v Parkirni hiši Kongresni trg

Parkirna hiša Kongresni trg ponuja 14 parkirnih mest za invalide in notranjo višino 2,1 m.

V Ljubljani najlažje najdemo prosto parkirno mesto v parkirnih hišah. Res je, da je parkirno tam potrebno plačati tudi invalidom, a imamo vsaj tam največ možnosti, da nas res čaka prosto parkirno mesto.

V Parkirno hišo Kongresni trg se lahko zapeljemo z vozilom do maksimalne višine 2,1 m, kar je pomembnih 10 cm več, kot Parkirna hiša Šubičeva v neposredni bližini. Po uvozu moramo izvleči parkirni listek, kar je za marsikaterega samostojnega voznika invalida težava, ki jo mora reševati s spremljevalcem ali asistentom. Po uvozu sledimo oznakam, ki nas pripeljejo do 14 parkirnih mest za invalide, ki so ločeni od preostalih. Povsem zase tako najdemo parkirišča za invalide ter parkirišča za družine z majhnimi otroci. Pohvalno je predvsem to, da že predhodno na tabli vidimo, koliko od teh štirinajstih mest za invalide je še na voljo. 12 parkirišč rahlo visi v levo, medtem ko sta zadnja 2 na ravnem.

Iz parkirne hiše nas nato odpelje dvigalo, s katerim pridemo na Kongresni trg oz. park Zvezda.

Ko se vračamo, moramo na avtomatu ob vhodu/izhodu najprej plačati parkirnino, nato pa imamo 15 minut časa, da z vozilom zapustimo parkirno hišo. V kolikor ocenimo, da se v tem času ne bomo uspeli namestiti v vozilo in z njim odpeljati iz parkirne hiše, se lahko najprej namestimo v vozilo in nato spremljevalec odide nazaj in opravi plačilo.

Parkirno mesto zapuščamo tako, da sledimo stropnim in talnim oznakam, ki nas pripeljejo do izhodne zapornice. Ob izhodu zopet poprosimo spremljevalca, da vstavi parkirni listek (če tega ne zmoremo sami), da se nam odpre zapornica.

Skupaj Parkirna hiša Kongresni trg ponuja 720 parkirnih mest, od tega 14 za invalide in 6 s polnilnicami za električno polnjenje vozil.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content