10.8 C
Hrastnik
sobota, 13. 04. 2024
spot_img
ArhivZ vozičkom med krošnje dreves

Z vozičkom med krošnje dreves

Na danskem je dih jemajočo stezo, ki nas popelje med in nad krošnje dreves, mogoče obiskati tudi osebam na invalidskem vozičku.

Steza, ki je prilagojena tudi osebam na invalidskih vozičkih na ročni in elektromotorni pogon, vodi obiskovalce od začetka parka do njegove najvišje točke, ki je obenem tudi razgledni stolp visoko nad krošnjami dreves. S počasnim vzpenjanjem in tematskimi točkami na 600 metrski poti, so snovalci v podjetju EFFEKT želeli, da se obiskovalec počuti kot ptica, ki se postopoma dviga visoko v nebo.

Celotna pot je podobna neskončni klančini, zato je primerna skoraj za vse obiskovalce. Sestavlja jo 10 točk, kjer je prva točka start, druga točka je obarvana s pticami, tretja je slalom med drevesi, v četrti je prva razgledna točka, peta točka je prvi višji vzpon (zavit v krožno pot, tako da naklon klančine ni pretiran), s šesto točko pa obiskovalci prečijo reko. Sedma točka ponuja izobraževalno tematiko, v osmi točki je tribuna v obliki amfiteatra, kjer človek lahko odmisli vse skrbi in si odpočije dušo. Predzadnji postanek je razgledna točka, ki je hkrati tudi zadnja pred vrhuncem – 45 metrov visok stolp s čudovitim razgledom na danske gozdove. Tudi stolp je v celoti brez arhitektonskih ovir.

{youtube}FAnTgksrTYU{/youtube}

Več o parku si lahko preberete na uradni spletni strani projektnih snovalcev EFFEKT.

 

Vir: sobadsogood.com

 

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content