12.4 C
Hrastnik
torek, 16. 04. 2024
spot_img
ArhivToyota Proace se predstavi

Toyota Proace se predstavi

Toyota Proace samozavestno vstopa na trg dostavnih vozil in družinskih “kombijev”, kjer se bo skupaj s francoskima bratoma spopadla s svojo konkurenco.

Toyota Proace bo, kot že omenjeno, na voljo v tovorni in potniški različici; slednja bo imenovana Proace Verso. Opcij bo veliko že v samem začetku, saj Proace (in tudi francoska brata Spacetourer ter Traveller) ponuja tri različne dolžine – compact (4.606 mm), medium L1 (4.956 mm), long L2 (5.308 mm) in eno višino, ki pa vseeno ni enaka pri vseh dolžinah. Najkrajši compact v višino meri 1.905 mm, L1 in L2 dolžini pa sta visoki 1.890 mm. Najkrajša različica tako konkurira predvsem VW Caddy-ju ter Fordovem Tourneu Connect, daljši dve pa imata za glavnega konkurenta par Trafic/Vivaro, čeprav želijo pri Toyoti z opremo VIP odškrniti kupce, ki posegajo po VW T6 Multivan ali Mercedes-Benz razred V.

Proace bo na voljo s štirimi stopnjami opreme: combi, shuttle, family in VIP. Cene so zaenkrat zgolj špekulativne narave, a naj bi jih skušali obdržati pod 30.000 EUR; seveda to ne velja za opremo VIP, ki se bo približala 50. tisočakom, a naj bi za ta denar ponudila boljšo izolacijo, usnje, električno odpiranje in zapiranje stranskih drsnih vrat, dvojno strešno okno, vrtljiva prednja sedeža, itd.

Z vidika prilagodljivosti Proace obljublja veliko. Vsi trije (Toyota, Citroën in Peugeot) so združili francoske in japonske prednosti. Vozilo je francosko udobno in estetsko oblikovano, japonski pa so izkoristki in prilagodljivost notranjega prostora. 

Za morebitne dodatne prilagoditve za invalida je zaenkrat še premalo informacij, saj ni točnega podatka višine notranjosti v potniškem in vozniškem delu. Je pa od zadnjega dela do voznikovih stopalk povsem ravno dno, menjalna ročica je nameščena na armaturni plošči, na voljo bo samodejni 6-stopenjski menjalnik v kombinaciji z dizelsko gnanim 180 “konjskim” motorjem, prilagodljivost sedežev je vredna vseh pohval,… Tudi širina in višina morebitnega vstopa z dvigalom skozi stranska drsna vrata je zadostna (širina 935 x višina 1241 mm) za večino oseb, ki še lahko sklonijo glavo ob vstopu. Potencial za prilagoditve se kaže, a do končnih opcij bo še potrebno malenkost potrpeti.

{youtube}kPbUg1Rm0R8{/youtube}

 

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content