16.1 C
Hrastnik
nedelja, 16. 06. 2024
spot_img
ArhivSpace Drive druge generacije

Space Drive druge generacije

Sistem Space Drive se vse bolj uveljavlja širom Evrope, kar je razvijalce podjetja Paravan že spodbudilo k razvijanju njegove druge generacije. Space Drive II je tako že opravil prva praktična testiranja.

Paravanov Drive-by-wire sistem Space Drive smo na našem portalu že predstavili. A čeprav je od njegovega nastanka minilo sorazmerno malo časa, so snovalci že opravili prvi praktični preizkus za sistem Space Drive II.

Space Drive II ponuja brezžično povezavo med upravljalno konzolo in sprejemno enoto, s čimer so dosegli, da lahko vozilo upravljamo na enak način kot smo v otroštvu “vozili” avtomobilčke na daljinsko vodenje, kupljene na oddelku z igračami. Poznan je problem, ko parkiramo vozilo, iz njega normalno (s pomočjo dvigala) izstopimo, ob povratku pa obnemimo, ko je nekdo “mojstrsko” zaparkiral vstop v vozilo. V tem primeru lahko z novim Space Drive II sistemom, avto enostavno odpeljemo iz parkirišča do nas, brez da se vsedemo vanj. Novost je lahko zelo koristna tudi ob dežju, saj bo moč vozilo pripeljati iz parkirišča povsem do vhodnih vrat, brez da bi se nalagali vanj na prostem na parkirišču.

Space Drive II naj bi omogočal upravljanje preko različnih vhodnih naprav. Zaenkrat je v testni različici tako joystick kot prenosni računalnik. Verjetno pa ni več daleč čas, ko ga bomo upravljali preko pametnega telefona.

 

{youtube}LvOoi6fqwJY{/youtube}

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content