25.8 C
Hrastnik
sobota, 13. 07. 2024
spot_img
ArhivRezultati anket na družbenih omrežjih

Rezultati anket na družbenih omrežjih

V zadnjem letu smo na družbenem omrežju facebook izvedli nekaj krajših anket, za katere tokrat podajamo združene rezultate.

Na družbenem omrežju facebook ima mojaPot.net trenutno preko 1.600 sledilcev, kar si ustvarjalci in skrbniki spletnega mesta in družbenih omrežjih, štejemo kot dober rezultat in odraz, da delamo dobro.

Tu in tam med objave postavimo tudi krajšo in enostavno anketo z dvema možnima odgovorama, saj nam to omogoča osnovna platfora omenjenega družbenega omrežja. V dobrem letu dni smo tako zastavili pet vprašanj, katerih odgovore smo analizirali in pri nekaterih prišli do rahlo presenetljivih rezultatov.

Prilagojeno vozilo

Na vprašanje “Ali je tvoje vozilo (kot samostojni voznik invalid ali za prevoz invalidne osebe) kakorkoli dodatno prilagojeno?“, je kar 72 % anketiranih odgovorilo pritrdilno. Večina naših sledilcev vas ima torej tako ali drugače prilagojeno vozilo oz. vas ima večina vsaj stik z osebo, ki prilagojeno vozilo potrebuje. 

Samostojni voznik

Več kot polovica anketiranih oz. prostovoljno sodelujočih v odgovoru na vprašanje ste invalidi samostojni vozniki, iz česar lahko sklepamo, da je več kot polovica vozil prilagojenih za samostojno vožnjo voznika invalida, malo manj kot polovica pa za prevoz invalidne osebe.

Pravilnik o prilagoditvi vozila

Kljub visokemu odstotku sledilcev s prilagojenim vozilom, pa vas večina ni zadovoljna z izvajanjem pravilnika o prilagoditvi vozila, ki se izvaja skladno z Zakonom o izenačevanju možnosti za invalide (ZIMI) in omogoča subvencionirano plačilo prilagoditve za voznika samostojnega invalida in invalida sopotnika.

Mobilnost

Mobilnost je direktno povezana z vključenostjo invalidov v družbo, vendar le-ta izraža še toliko višjo stopnjo pomembnosti pri tistih, ki ne živijo oz. živimo v naši prestolnici, kjer so javni prevoz in prevozi invalidskih organizaciji vseeno bolj na dosegu roke, kot izven glavnega mesta. Skoraj 79 % vas oz. nas, po odgovorih ankete sodeč, ne živi v Ljubljani, kar povsem sovpada z višjim odstotkom prilagojenih vozil in številom samostojnih voznikov, ki spremljajo naše spletno mesto in družbena omrežja, kjer iz dneva v dan poudarjamo pomen mobilnosti in prinašamo informacije o novostih na področju večje mobilnosti in s tem višje stopnje kvalitete življenja za posameznika.

Klik ali tap?

V zadnji anketi smo potipali ali nas klikate ali tapkate s prsti. Skoraj 90 % naša družbena omrežja spremlja preko pametnih telefonov ali tablic in zgolj 10 % preko namiznega ali prenosnega računalnika.

 

Z anketami in analizami bomo nadaljevali tudi v prihodnje, zato vabljeni vsi k sodelovanju.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content