10.8 C
Hrastnik
sobota, 13. 04. 2024
spot_img
AKTIVNONasvetiRazpršilec, ki je lajšal vroče dni

Razpršilec, ki je lajšal vroče dni

Ko je zunaj vroče ali ko se želimo osvežiti, je težava, če ne moremo samostojno dvigniti roke v višino obraza. Pomaga nam lahko preprost in zelo poceni razpršilec.

Poletni meseci so bili topli in vroči, kar hitro povzroči potenje. Marsikdo si pot umije na hitro, z vodo po obrazu, kar pa tistim gibalno oviranim s prizadetimi zgornjimi okončinami povroči težavo. Če ne moremo dvignit rok v višino obraza, lahko uporabi poceni (manj kot 2 €) in praktičen (preverjeno na lastnih izkušnjah) pripomoček – razpršilec.

Razpršilne steklenice za vodo pogosto uporabljajo frizerji za škropljenje las pred striženjem, seveda pa to še zdaleč ni edini način njihove uporabe. V poletnih mesecih sem na spletu zasledil razpršilne steklenice oz. “pločevinke” različnih dimenzij in obenem seveda tudi različnih litraž. Vzel sem eno izmed manjših (100 ml), da lažje sede v roko in je obenem tudi lažja od večjih. Obstajajo seveda še manjše, vse od 30 ml navzgor so v ponudbi. Najbolj me je skrbela vzmet oziroma sila potrebna za pritisk na sprožilec, a je le-ta zelo lahek in tako ne povzroča težav.

S takšnim razpršilcem lahko v poletnih mesecih ohladimo in navlažimo obraz s svežo vodo brez večjih težav, brez dvigovanja rok. Pa še osvežujoče je.

Pripomoček je uporaben tudi čez leto, ne le ob vročih dneh, saj ga lahko vzamemo seboj na pot in ga uporabimo za hitro umivanje v prostorih, kjer ni omogočen dostop z vozičkom do umivalnika. Podobno kot smo pred časom predstavili dozirnik zobne paste, je tudi razpršilec lahko dober in koristen pripomoček za gibalno ovirano osebo.

 

 

 

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content