10.9 C
Hrastnik
sobota, 25. 05. 2024
spot_img
ArhivPravilnik o tehničnih pripomočkih in prilagoditvi vozila

Pravilnik o tehničnih pripomočkih in prilagoditvi vozila

Pravilnik o tehničnih pripomočkih in prilagoditvi vozila določa postopek po katerem invalidna oseba uporabi svojo pravico do prilagoditve vozila. Pod njegovo okrilje spadajo tudi cenovne vrednosti za posamezne prilagoditve.

Pravilnik o tehničnih pripomočkih in prilagoditvi vozila opredeljuje celoten postopek prilagoditve vozila po Zakonu o izenačevanju možnosti invalidov, ki zajema mnogo več kot le dejansko predelavo pri predelovalcu. Začne se z oddajo vloge na upravno enoto (seveda ob predpostavki, da imamo vozilo oz. bomo kupili novo prilagojeno vozilo), nadaljuje preko izdelave načrta za enostavnejšo ali zahtevnejšo prilagoditev, ki se izvede na URI SOČA, nato prejmemo odločbo o prilagoditvi ter vrednotnico s katero smo upravičeni do finančne pomoči pri plačilu prilagoditve. 

Po sami prilagoditvi sledi še zapisnik o ustreznosti opravljene prilagoditve vozila, nato sledi izdaja računa za prilagoditev vozila.

Celoten Pravilnik o tehničnih pripomočkih in prilagoditvi vozila si lahko preberete s klikom na povezavo ali si ga shranite na disk (priponka na dnu članka).

 

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content