25.8 C
Hrastnik
sobota, 13. 07. 2024
spot_img
AKTIVNONoviceNovi vlakci (tudi) za boljšo dostopnost Postojnske jame

Novi vlakci (tudi) za boljšo dostopnost Postojnske jame

Z novimi vlakci Postojnska jama utrjuje zavezo trajnostnemu ter okolju prijaznemu turizmu, izboljšuje pa tudi nivo dostopnega turizma.

S posodobljenim voznim parkom oz. z novimi vlakci je omogočen obisk Postojnske jame tudi osebi na invalidskem vozičku na elektromotorni pogon, saj se na istonivojski postaji enostavno zapeljemo na vagon, ki je namenjen prevozu osebe na invalidskem vozičku. Poskrbljeno je za varnostno vpenjanje, a vseeno je potrebno poudariti, da mora invalidna oseba imeti spremljevalca, pred samim obiskom pa je potrebno najaviti naš prihod, da osebje pripravi vse potrebno za nemoten ogled znamenite jame.

»Dobri stari vlakci v notranjosti skrivajo veliko novosti in tehnoloških izboljšav, ki jim bodo obiskovalci in jama hvaležni,« je na novinarski konferenci ob predstavitvi poudaril predsednik upravnega odbora Postojnske jame Marjan Batagelj.

Na ogled Postojnske jame lahko tako pride tudi oseba na električnem invalidskem vozičku, ni pa možno urediti skupinski ogled jame večim invalidom hkrati.

Za gibalno ovirane osebe so na voljo parkirni prostori že ob prihodu v Park Postojnska jama, poskrbljeno je tudi za sanitarije. Kot navajajo na spletni strani, je dostopna Postojnska jama, razstava Expo jama kras in Vivarij – živalski vrt jamskih živali. Žal pa zaradi infrastrukture preteklih časov nista dostopna Predjamski grad in Tajni prostori Hotela Jama.

Še več informacij najdemo na spletni strani Postojnska jama.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content