10.8 C
Hrastnik
sobota, 13. 04. 2024
spot_img
ArhivMednarodni dan invalidov 2018: "Skupaj gremo naprej"

Mednarodni dan invalidov 2018: “Skupaj gremo naprej”

3. decembra obeležujemo mednarodni dan invalidov, katerega so z resolucijo razglasili Združeni narodi leta 1992 z namenom družbenega spodbujanja razumevanja invalidnosti, zavzemanja za dostojanstvo, blaginjo in pravice invalidov ter zavedanja o koristnosti vključevanja invalidov v politično, družbeno, gospodarsko in kulturno življenje.

Letošnje leto s sloganom »Skupaj gremo naprej« obeležuje enotnost in slogo v delovanju vseh življenjsko-družbenih procesov v sodelovanju ljudi, institucij skupaj z državo, da bi združeno omogočili boljše in uspešnejše predvsem pa pravičnejše življenje invalidov. To je tudi zaveza, ki jo je Slovenija dala ob ratifikaciji Konvencije o pravicah invalidov in letos praznujemo 10. obletnico ratifikacije Konvencije. Svet za invalide Republike Slovenije v novem mandatu še odločneje hodi po tej poti in dela korenite spremembe za boljši jutri invalidov skupaj z njimi,” je v svoji poslanici na spletni strani MDDSZ zapisal Svet za invalide Republike Slovenije ob mednarodnem dnevu invalidov, 3. decembra 2018.

Celotno poslanico Sveta za invalide Republike Slovenije si lahko preberete na spletni strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Meddrugim so bistvene naloge Sveta za invalide Republike Slovenije tudi promocija, zaščita in monitoring s področja invalidske politike. Vse to pozdravljamo tudi v ekipi mojaPot.net in obenem upamo na uspešen mandat omenjenega neodvisnega organa.


Ob mednarodnem dnevu invalidov ekipa mojaPot.net želi slehernemu invalidu čim kvalitetnejšo vključenost in enakost v družbi. Vsem, ki nimajo težav z invalidnostjo pa želimo zavedanje, da invalidnost ni težava ali ovira, temveč razlika, ki bogati vsako družbo.

 

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content