13.7 C
Hrastnik
sobota, 23. 09. 2023
spot_img
ArhivInvalidi za vinjeto plačajo 110 € ne glede na avto

Invalidi za vinjeto plačajo 110 € ne glede na avto

Ministrstvo za infrastrukturo in prostor je le našlo rešitev, s katero dodatno ne bremeni invalidov in velikih družin, ki za lasten prevoz uporabljajo kombi vozilo, ki po novem zakonu že spada v novi stari 2B razred.

Skupaj s civilno iniciativo Družinska pobuda, Rdečim križem Slovenije in Darsom je ministrstvo našlo rešitev s katero bodo invalidne osebe in velike družine za letno vinjeto za vozila cestninskega razreda 2B (vozila, ki nad prvo osjo merijo več kot 1,30 m v višino) plačevali 110 €, razliko do 220 € pa bo kril Dars, pri čemer bo šlo za donacijo Rdečemu križu Slovenije.
»Mislim, da je akcija zelo pozitivna, da smo res naredili dobro delo,« je dejal minister Samo Omerzel.

Kot še navajajo v časniku Dnevnik, bodo upravičenci morali prošnjo za pomoč pri nakupu letne vinjete za leto 2014 za cestninski razred 2B skupaj z zahtevanimi prilogami ter kopijo računa o nakupu vinjete in kopijo prometnega dovoljenja poslati na sedež Rdečega križa Slovenije (Mirje 19, 1000 Ljubljana), kjer bodo podatke posredovali na infrastrukturno ministrstvo, tam pa bodo, če bodo podatki popolni, čim prej nakazali sredstva upravičencem.

Do delnega povračila nakupa, pa naj bi bili upravičeni tisti invalidi in družine z vsaj štirimi otroki, ki že uveljavljajo tudi nadomestilo za uporabo cest. Vsi tisti, ki do sedaj še niso v prometni evidenci, kot upravičenci ugodnosti, bodo do vračila 110 € morali še počakati do svoje naslednje registracije vozila, kjer naj zaprosijo in predložijo potrebno dokumentacijo za ugodnosti pri plačilu letne dajatve za uporabo vozil v cestnem prometu.

Za delno povračilo nakupa v vrednosti 110 € je pomembna registracija vozila, preko katere se bo preverilo dejanskega lastnika, kar pomeni,  da ste upravičeni do vračila četudi je vaše vozilo na leasing in v pravnem smislu ni last uporabnika.

 

OBRAZEC: Prošnja za pomoč pri nakupu letne vinjete 2014

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content