10.8 C
Hrastnik
sobota, 13. 04. 2024
spot_img
MOBILNOAvtomobilizemID. Buzz z dolgo medosno razdaljo

ID. Buzz z dolgo medosno razdaljo

Z dolžino 4.962 mm in do sedmimi sedeži je veliki ID. Buzz pripravljen na začetek prodaje v Severni Ameriki in Evropi. Dodatna dolžina zaradi 250 mm daljše medosne razdalje omogoča dodaten prostor za tretjo sedežno vrsto, do 2.469 litrov prtljažnega prostora, za novo, večjo baterijo s kapaciteto 85 kWh (neto) in s tem še daljši doseg. Pozimi bo za boljšo učinkovitost skrbela nova toplotna črpalka.

Poleg tega bo veliki ID. Buzz na trg prišel opremljen s prav tako novim elektromotorjem z močjo 210 kW (286 KM). S tem električnim agregatom se je najvišja hitrost povečala na elektronsko omejenih 160 km/h (pri evropskem ID. Buzzu z močjo 150 kW: 145 km/h). Veliki ID. Buzz hitrost 100 km/h doseže v 7,9 sekunde. Leta 2024 je napovedana še štirikolesna različica (GTX) z močjo 250 kW (339 KM). ID. Buzz GTX bo sprint od 0 do 100 in s tem tudi hitro vključevanje na avtocesto opravil v 6,4 sekunde.

Med dodatne novosti velikega električnega VW kombija sodijo projicirni sistem, izpopolnjeni infotainment sistem naslednje generacije in daljinsko upravljano parkiranje s pametnim telefonom.

Nov koncept visokotehnološkega panoramskega strešnega okna (Smart Glas) medtem obuja spomine na legendarni ‘Samba bus’ iz 50. let prejšnjega stoletja. S površino, ki meri 1,5 kvadratnega metra, predstavlja največje stekleno strešno okno, kar so jih kdajkoli izdelali pri Volkswagnu. Z drsnikom na dotik ali glasovno asistenco je okno Smart Glas mogoče električno preklopiti iz prosojnega stanja v neprosojno in obratno. Različice za Severno Ameriko bodo poleg tega imele tudi klimatizirane sedeže in osvetljen logotip VW na sprednjem delu vozila.

Predaja prvih vozil ID. Buzz kupcem v Ameriki se bo začela v letu 2024. Skorajda sočasno z začetkom prodaje v Severni Ameriki pa bo ID. Buzz z dolgo medosno razdaljo na trg prišel tudi v Evropi.

Vsi ID. Buzzi – tako kot tudi Multivan in Bulli T6.1 – bodo izdelani v matični tovarni znamke Volkswagen Gospodarska vozila v Hannovru.

ID. Buzz v “podaljšani” verziji ponuja več prostora v notranjosti, a žal ne pri notranji višini, ki bo za voznike ali potnike, ki med vožnjo sedijo na invalidskem vozičku za večino prenizka.

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content