25.8 C
Hrastnik
sobota, 13. 07. 2024
spot_img
ArhivAplikacija za pomoč pri točenju goriva

Aplikacija za pomoč pri točenju goriva

Z napredkom tehnologije je vožnja avtomobila tudi za gibalno ovirane osebe postala dosegljiva in bolj vsakdanja. Kaj pa se zgodi, ko je v tujini potrebno dotočiti gorivo?

Veliko gibalno oviranih oseb dandanes samostojno vozi svoj lasten avto, ki mu nepopisno lajša premagovanje daljših razdalj in obenem nudi precejšnjo mero neodvisnosti. Vendar slej ko prej pri vožnji nastopi trenutek, ko moramo z jeklenim konjičkom zavijti na bencinsko črpalko, kjer dotočimo gorivo. V Sloveniji to že dlje časa ni težava, saj imata Petrol in OMV na točilnih mestih objavljeno telefonsko številko (poleg je tudi znak invalida) kamor lahko invalid pokliče, če potrebuje pomoč pri točenju. Bencinske črpalke MOL pa so že ob vstopu na slovenski trg kot prve ponudile opcijo, da lahko invalid 3x potrobi in s tem prikliče uslužbenca na pomoč.

V Nemčiji obstaja za to že aplikacija, ki preko naše trenutne lokacije sporoči uslužbencu na črpalki, da potrebujemo pomoč. Aplikacija fuelService je na voljo za sisteme Android, iOS in WindowsPhone. Aplikacija na telefonu preko lokacije ugotovi, kje se nahajamo. Poleg možnosti, da “prikličemo” pomoč pri točenju, dobimo tudi ostale informacije o črpalki – odpiralni čas, avtopralnica, wifi, sanitarije za invalide, ipd. Ko preko aplikacije “prikličemo” pomoč, nam le-ta poda povratno informacijo, koliko časa moramo počakati na uslužbenca.
V sistemu je vsak dan več bencinskih črpalk, prednjačita predvsem Aral in Shell.

A tudi v Sloveniji nikakor ne zaostajamo, saj Petrolova aplikacija Na poti ponuja plačevanje goriva, plačevanje kave, naročanje in plačevanje avtopranja, itd.

Razvoj tehnologije in pametne naprave tako na vsakem koraku lahko precej lajšajo težave v neodvisni mobilnosti.

 

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content