13.4 C
Hrastnik
ponedeljek, 16. 05. 2022
DOSTOPNONastanitevHotel Zdravilišče Laško

Hotel Zdravilišče Laško

Prijeten Hotel s 4* je v celoti prilagojen potrebam oseb z omejenimi gibalnimi sposobnostmi, kot tudi osebam s posebnimi potrebami na področju vida, sluha in duševnega zdravja, za kar ima od leta 2009 Zlati certifikat Invalidom prijazno.

Pred hotelom so na voljo parkirni prostori, namenjeni invalidom. Vrata v javnih prostorih so avtomatska, arhitektonskih ovir ni. Recepcijski pult je ustrezno prilagojen in lahko dostopen. Na voljo so lupe in ojačevalec zvoka. Usmeritvene table so razločno vidne in ustrezno kontrastne.

​Sobe so dovolj velike, da omogočajo gibanje z invalidskim vozičkom, opremljene s prilagojenimi posteljami, v kopalnicah so nameščeni toaletni sedeži in opore za roke ob stranišču in tuš kabini. Stikala so nameščena na primerni višini. Po naročilu sobo
opremijo s tehničnimi pripomočki za gluhe in naglušne. Del hotela je urejen v negovalni oddelek, kjer zdravstveno osebje izvaja pomoč v osnovnih dnevnih aktivnostih in zdravstveni negi 24 ur na dan.

Na kopališču se nahaja osebno dvigalo za pomoč pri vstopu v bazen in dva prilagojena prostora za tuširanje in preoblačenje.

V sklopu skupnih sanitarnih prostorov je na voljo tudi sanitarni prostor za invalide z avtomatskimi vrati.

V restavracijah so mize dostopne, hrana na samopostrežnih otokih pa je dosegljiva tudi osebam na invalidskih vozičkih, zagotovljena je pomoč osebja.

spot_img

DOSTOPNI TURIZEM

- Oglasni prostor -