ZAKONODAJA

Za nakup 2B vinjete za leto 2021 ni predstavljenih sprememb, iz česar lahko sklepamo, da finančna pomoč in postopek njene pridobitve ostajata enaka.

S predlogom se zasleduje okoljske cilje in avtomatizacijo ter pospešitev postopkov za odmero davka na motorna vozila. Vlada predlaga njegovo obravnavo po nujnem postopku.

Zakon o pravilih cestnega prometa pokriva tudi pravila pešcev in oseb na invalidskih vozičkih v prometu. Kaj se sme, kaj je prav in kaj je nevarno, ko se z vozičkom pridružimo pešcem?

Strožji okoljski standardi so v zadnjih letih avtomobilsko industrijo prisilili v čistejše izpuste, kar je pohvale vreden napredek. A ko je DMV odvisen od izpusta CO2, je le-ta nižji in posledično je nižja tudi "olajšava" pri nakupu vozila za invalida. 

V javni obravnavi predlog prenovljenega Zakona o davku na motorna vozila (DMV).

V letu 2020 ostajata zakonodaja in praksa pri finančni pomoči za nakup celoletne 2B vinjete enaki kot leti poprej.

Od januarja 2018 invalidu, ki nima vozniškega dovoljenja, ni več potrebno vpisati uporabnika vozila v prometno dovoljenje.

V letu 2019 ostajata zakonodaja in praksa pri finančni pomoči za nakup celoletne 2B vinjete enaki. 

V veljavo so stopile spremembe in dopolnitve Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja, ki meddrugim spreminjajo tudi postopek servisiranja vozička na elektromotorni pogon.

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information