Naša spletna stran uporablja piškotke.
Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost.


Za lastne potrebe uporabljamo naslednje sklope piškotkov:

Sejni piškotek
Piškotek za optimizirano delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Piškotek se izbišre, ko uporabnik odide s spletne strani.

Google Analytics
Piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiskanosti spletne strani. Z njihovo pomočjo pridobimo število obiskovalcev spletne strani, državo obiskovalca, čas obiskovalca na strani, vrsto brskalnika,...

Piškotek za shranitev obiskovalčevih nastavitev
Piškotek skrbi za pomnjenje uporabniških nastavitev, kot npr. piškotek, ki vsebuje informacijo o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov.

Piškotki zunanjih ponudnikov
Piškotki zunanjih ponudnikov, vključenih v to spletno mesto, se nastavljajo s strani drugih organizacij (npr. Google). Spletno mesto lahko uporablja zunanje sledenje obiska, ki za svoje delovanje uporablja piškotke. Spletno mesto, ki ga obiskujete, lahko vključuje t.i. vgrajene (embedded) komponente (kot so npr. YouTube, Vimeo, Flickr in še mnogi drugi). Spletno mesto, ki ga obiskujete, lahko vsebuje zunanjega ponudnika za oglaševanje za ciljno naravnane kampanje. Vsi našteti načini uporabe zunanjih ponudnikov tako lahko za svoje delovanje nastavljajo piškotke, ki lahko služijo sledenju vašega obiskovanja preko večih različnih spletnih strani.

Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov ne bomo posredovali tretjim osebam.

Če ne želite, da se na vašo napravo shranjujejo piškotki, lahko nastavitve spremenite. Če se odločite spremeniti način, kako brskalnik uporablja piškotke lahko to storite s spreminjanjem nastavitev brskalnika. Večina brskalnikov omogoča da zavrnete ali sprejmete vse piškotke, sprejmete samo določene piškotke ali pa vas vsakič vpraša ali dovolite piškotke za določeno stran ali ne. Brisanje piškotkov se razlikuje glede na brskalnik, ki ga uporabljate. Za navodila, kako to storiti, vam predlagamo, da se poslužite pomoči v brskalniku kjer boste našli navodila za upravljanje piškotkov vašega brskalnika.

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information